Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykaragu 5. -tejfölös-gombás

Pulykaragu 5.  -tejfölös-gombás
Pulykaragu 5.  -tejfölös-gombás
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először csináltuk ezt az ételt, nagyon el voltunk keseredve, mert nem akartak a fűszerek összeérni. Majdnem röpült az egész a kukába olyan ízetlen volt, de párom azért csak rárakta azt a lisztet és tejfölt, összekevertük, összemelegítettük....és majdnem hanyatt vágtuk magunkat az ízétől! Ekkor tanultuk meg, hogy a liszt-tejföl jó kombináció:-)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Rizzsel tálaljuk.
Csirkemellből is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát (ha szükséges) kicsit aprítjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd rárakjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel.
  3. Addig pirítjuk, amíg a gomba által kiengedett lé el nem párolog (konzervgombánál ez a lépés nem mindig szükséges, mivel nem nagyon akar - legalább is nálam - a gombából bármilyen folyadék kijönni).
  4. Ezután öntsünk rá 2 dl vizet, és fedő alatt pároljuk puhára (10-15 perc), majd a fedőt levéve addig kavargatjuk, míg a víz nagy része el nem párolog (zsírjára sül).
  5. Ezután szórjuk rá a lisztet, 1-2 percig kevergessük, majd adjuk hozzá a tejfölt, ezzel jól keverjük el, ekkor érdemes megkóstolni, mert itt még lehet utólag fűszerezni, ha esetleg nem elég sós...stb. (Ha túl sűrű lenne, öntsünk alá egy fél dl vizet, ekkor krémesebb lesz az állaga.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 14 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 134
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

animoni

Mióta szakács: 2009.10.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás pulyka, gombás baromfiragu tejföllel, gombás-tejfölös pulykaragu, pulyka gombás-tejfölös mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wadmacs
wadmacs / wadmacs Sun, 2013-12-08 07:53

nálam hasonló a recept de van benne babérlevél ilyenkor nokedlivel készül,illetve a másik változat a kakukkfüves bár ezt nem mindenki szereti.nekem nagyon ízlik :)

antrax
antrax Wed, 2010-12-22 23:22

Szia Animoni.

én màr régota készitem ezt a szoszt,de nem teljesen ugy ahogy Te.Annyiban modositok rajta,h mikor van itthon tejszin,akkor azzal fozom fel tejfol helyett,illetve fele/fele arànyban is jo. viszont se vizet,se lisztet(ures,felesleges kaloria) nem adok hozzà,ellenben 1gerezd aprora vàgott fokhagymàt jo néven vesz a màrtàs. Spagetti szosznak,parmezànnal isteni. Koszi a recepet. :-)

358
pulykahús 30 dkg
gombakonzerv 1 db
tejföl 2 dl
víz 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint