r
Nosalty Logó

Pulykaragu 5. -tejfölös-gombás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Pulykaragu 5.  -tejfölös-gombás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 364 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1091 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 364 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2817.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    919 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát (ha szükséges) kicsit aprítjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd rárakjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel.
  3. Addig pirítjuk, amíg a gomba által kiengedett lé el nem párolog (konzervgombánál ez a lépés nem mindig szükséges, mivel nem nagyon akar - legalább is nálam - a gombából bármilyen folyadék kijönni).
  4. Ezután öntsünk rá 2 dl vizet, és fedő alatt pároljuk puhára (10-15 perc), majd a fedőt levéve addig kavargatjuk, míg a víz nagy része el nem párolog (zsírjára sül).
  5. Ezután szórjuk rá a lisztet, 1-2 percig kevergessük, majd adjuk hozzá a tejfölt, ezzel jól keverjük el, ekkor érdemes megkóstolni, mert itt még lehet utólag fűszerezni, ha esetleg nem elég sós...stb. (Ha túl sűrű lenne, öntsünk alá egy fél dl vizet, ekkor krémesebb lesz az állaga.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 16643
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Ajánló

Rizzsel tálaljuk. Csirkemellből is készíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pulykaragu 5.  -tejfölös-gombás
animoni 21 recept

Amikor először csináltuk ezt az ételt, nagyon el voltunk keseredve, mert nem akartak a fűszerek összeérni. Majdnem röpült az egész a kukába olyan ízetlen volt, de párom azért csak rárakta azt a lisztet és tejfölt, összekevertük, összemelegítettük....és majdnem hanyatt vágtuk magunkat az ízétől! Ekkor tanultuk meg, hogy a liszt-tejföl jó kombináció:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Animoni. én màr régota készitem ezt a szoszt,de nem teljesen ugy ahogy Te.Annyiban modositok rajta,h mikor van itthon tejszin,akkor azzal fozom fel tejfol helyett,illetve fele/fele arànyban is jo. viszont se vizet,se lisztet(ures,felesleges kaloria) nem adok hozzà,ellenben 1gerezd aprora vàgott fokhagymàt jo néven vesz a màrtàs. Spagetti szosznak,parmezànnal isteni. Koszi a recepet. :-)

Törölt felhasználó

nálam hasonló a recept de van benne babérlevél ilyenkor nokedlivel készül,illetve a másik változat a kakukkfüves bár ezt nem mindenki szereti.nekem nagyon ízlik :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.

Nosalty

További cikkek