r
Nosalty Logó

Félbarna kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Félbarna kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7950 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    2293 mg
  • Nátrium
    4327 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 3746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 2 dl vízben cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, de csak a finomat. Hozzákeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, és elkeverjük.
  3. A lisztekhez megy a só. Ezt összekeverjük vele, mert az élesztőnek nem szabad vele érintkeznie.
  4. A liszthez megy az élesztő és az öreg tészta. Elkezdjük dagasztani. Majd látjuk, hogy a tészta milyen kemény. Félkemény tésztánk lesz. Simára dagasztjuk.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük 1 éjszakát. (Én reggel 8-kor megcsináltam, és du. 2-kor meg ment a sütőbe.
  6. Ha megkelt, deszkára rakjuk. Vágunk belőle egy kb. 1 kg-os darabot. Kerekre formázzuk, és egy műanyag tálba konyharuhát rakunk. Belerakjuk a kenyeret, úgy, hogy az alja legyen felül. Hagyjuk 30-40 percet még kelni. (Nekem 2 db 1 kg-os és 1 db 0,5 kg -os kenyér lett.)
  7. Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A kenyeret sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és 2 helyen megvágjuk, vízzel lekenjük. Megy a sütőbe 180 C-on, kb. 3 órát sütjük. A vége felé kivesszük, lekenjük újra vízzel, visszarakjuk, és ha megbarnult, akkor kivesszük, megkenjük vízzel, letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6355
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel nemzeti ünnep van, ezért zárva vannak a boltok, és én elfelejtettem kenyeret venni. Problémamegoldó képesség maximum szint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...