r
Nosalty Logó

Pulykamell pikáns mogyoróvajas szószban

joppi
Pulykamell pikáns mogyoróvajas szószban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

832
Kalória
61.8g
Fehérje
13.8g
Szénhidrát
58.6g
Zsír
378.3g
Víz
197.5g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 832 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    3317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    378.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 832 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8549.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    6635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    756.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1661 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. Kockára vágjuk a pulykamellhúst, megpucoljuk a hagymákat, a vöröshagymát kockára vágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, közben dobunk rá 2 kávéskanálnyi sót. Rátesszük a pulykahúst, és újabb 2 kávéskanálnyi sóval, valamint ízlés szerint frissen őrült négyszínű borssal hintjük meg. Végül fokhagymanyomón áttörjük hozzá a fokhagymagerezdeket. A pulykahúst fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belekeverünk egy kávéskanálnyi erős paprikakrémet.
  3. Egy kisebb keverőtálban 2 púpos evőkanál mogyoróvajhoz adjuk a gyömbérport, majd simára keverjük az apránként adagolt tejszínnel. Hozzáadjuk a teáskanálnyi mézet, és egy kávéskanálnyi paprikakrémet adunk ehhez is.
  4. A tejszínes öntettel akkor öntjük fel a pulykahúst, amikor már megpuhult. Jól összerottyantjuk, és el is készültünk.
  5. Főszabály szerint rizzsel kellene tálalni, de sós főtt burgonyával is fenséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p

Volt itthon pulykamell, volt itthon mogyoróvaj... én pedig tanácstalan voltam. Ez több recept átolvasása után alakult ki, és mondhatom, egészen gazdag, különleges ízvilág főtt ki a hozzávalókból. Az elkészült étel igazán pikáns és laktató.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...