Puha fahéjas csiga kingal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kingal

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
26g tej15 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
6g vaj45 kcal
-
19g barna cukor71 kcal
-
1g fahéj1 kcal
Glazúr
-
8g krémsajt19 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
617
Kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
210g tej118 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
23 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
5g fahéj11 kcal
Glazúr
-
60g krémsajt150 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
4932
Kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
34.3g finomliszt125 kcal
-
14.4g tej8 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
3.4g vaj25 kcal
-
10.3g barna cukor39 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
Glazúr
-
4.1g krémsajt10 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
3.4g vaj25 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
340
Kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
617
Kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 171 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2131.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 606 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 587 micro
Összesen
4932
Kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
340
Kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.1 dl tej
-
7 dkg vaj
-
7.5 dkg cukor
-
7 g instant élesztő
-
2 db tojás
-
3 csepp vaníliaaroma
-
1 csipet só
Töltelékhez
-
5 dkg vaj
-
15 dkg barna cukor
-
1.5 ek fahéj
Glazúr
-
6 dkg krémsajt
-
15 dkg porcukor
-
5 dkg vaj
-
2 ek tej
-
3 csepp vaníliaaroma
Elkészítés
Tésztához
- A tejet langyosra melegítjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik részében felfuttatjuk az élesztőt, vagyis teszünk bele egy kanál cukrot, beleöntjük a szárított élesztőt, és a konyha melegebb sarkába félretesszük.
- Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tészta összetevőit mindaddig, míg egy puha, enyhén ragacsos masszát nem kapunk. Egy tálba és meleg helyre helyezve 45 percet kelni hagyjuk.
- Lisztes munkalapon a tepsi méreténél picit nagyobbra nyújtjuk, megkenjük a töltelékhez szükséges szobahőmérsékletű vajjal, és egyenletesen megszórjuk a fahéj és barna cukor keverékével.
- A tésztát feltekerjük, és felosztjuk 16 egyenlő csigára.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe jó szórósan helyezzük őket, hogy a töltelék ne folyjon ki belőlük, majd a tepsiben letakarva pihenni, kelni hagyjuk kb- 30 percet.
- 20 percig 200 fokon sütjük.
- Közben kézi mixerrel kikeverjük a glazúr hozzávalóit, és amikor a csigák megsültek nyakon öntjük őket, vagy pedig csak tálaláskor (ízlés szerint, de érdemes kipróbálni, mert így teljes az igazi fahéjas csiga).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 47910
- Feltöltés dátuma: 2013. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

kingal
2 recept
Nagyon közkedvelt sütemény a skandináv országokban, megspórolt pénzemmel mindig kényeztettem magam vele mindaddig, míg ki nem próbáltam ezt a receptet, ez egyszerűen mennyei és olcsó.
Hozzászólások (3)
azt szeretném kérdezni, hogy melyik krémsajt az ami nem sós, mert a natúr sajtra is rá van írva az összetev?k között, hogy só, és már jártam úgy, hogy belekevertem krémbe azzal, hogy natúr, és kidobhattam az egészet, mert sós lett, ehetetlen. kösz Vali
szia, én Erdélyben élek és itt a krémsajt csak sósan kapható. Én ezt használtam és az ízek nagyon harmonizáltak. Semmi sósság sem érz?dött. Esetleg ajánlanám, hogy tegyél bele kevesebbet, mint amennyit a recept ír, de semmiképpen ne hagyd ki és el?ször csak egy csigán próbáld ki! jó sütögetést!!!
Édesanyám kedvenc édessége,épp ma leptem meg vele. :) csak annyit mondott: tökéletes! :) köszönöm a receptet
Már többedszerre sütöm és még mindig nagy kedvenc! Köszönöm a receptet!