Nosalty Logó

Illatos fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Illatos fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3224.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 3536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
  3. Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük. Megkenjük olvasztott margarinnal.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 41099
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

A négy napos hosszú hétvége programjába került egy beteglátogatás. Gondolkodtam, hogy a gyümölcs mellé mivel kedveskedjünk neki. Mivel a kelt tésztás sütik már egész jól mennek, ezért döntöttem a csiga mellett. De ne legyen kakaós, hanem egy kis újítást eszközöltem, legyen fahéjas. Már a készítéskor is isteni fahéj illat lengte be a konyhát, de mikor elkezdett sülni a sütőben, az valami fenomenális volt :-) Ízre is remekül sikerült. Máskor is fogom készíteni. Kb. 20-25 db csiga lett belőle.

Hozzászólások

barbi88

Finom nagyon! jó recept! :)

Andi80_

Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

ez a süti nnnnnagyon finom!! Köszönöm a feltöltést! :)

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre! :-)

kinguss

Hát ez valami mennyei!

Andi80_

Köszönöm szépen!

Pindurka81

Kedves Andrea! Elég jól hangzik... :) Kenyérsüt?gépben is ledagaszthatom? Illetve készíthetem tönkölybúza lisztb?l?

Pindurka81

Kipróbálom, kenyérsüt?ben, de fehérlisztb?l. Majd jelentkezem. :)

Andi80_

Szia, Ne haragudj a kés?i válaszért, elhavazódtam a dzsemkészítésben és nyári bef?zésben. Szerintem nyugodtan lehet dagasztó gépben, a lisztet még nem próbáltam. Remélem jól sikerült és ízlett. Majd kérlek írd meg. Szép napot és hetet kívánok! Üdv:Andi

Pindurka81

Szia! Semmi baj, puding próbája...! :) Hagyományos lisztet használtam, biztos ami biztos. Kenyérsüt?ben ledagasztottam, kiváló tésztám lett, nem ragadt le a süt?dobba, könnyen tudta keverni/dagasztani a gép. Szóval szupi volt. Ééés, nagyon finom lett!! :):) A Kedves elment a haverekkel sörözni, maradtam itthon én, és a fahéjas csigák. Hármat még melegen betoltam az arcomba. :D:D:D Elég jó volt! Másnap vittem a kollégáknak a reggeli kvhoz, imádták. :):) És persze a Kedvesnek is jutott/ízlett. :) Köszi a receptet, máskor is megsütöm. :):) Napsütéses, mosolygós napokat! :)

Andi80_

Szia, Örömmel olvastam soraid. :-) Kedves egészségetekre! Szép estét és jó pihenést a hétvégén! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet, életembe nem ettem még ilyen finom fahéjas csigát. :) A párom eldugta el?lem, hogy én ebb?l nem kaphatok mert ez csak az övé. :)

Andi80_

Ez nagyon aranyos :-D Örülök, hogy ennyire ízlett, kedves egészségetekre!

Swampy

Kedves Andi, én dupla adaggal indítottam. Egy adag fahéjas, egy adag vaniliás. Isteni. Kicsit féltem a méz miatt, de nagyon finom puha. :) Köszi a receptért. Berni

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

bozso55

Ma megsütöttem, nagyon finom lett. Köszönöm a remek receptet.

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

fogeling

Azt írod a kenéshez kell vaj és tej, de az elkészítésnél pedg csak azt, hogy megkenni tejjel. Akkor mit csinálok a vajjal?

Andi80_

A harmadik pontban írtam róla. A sütés el?tt lekenjük a margarinnal, majd a süt?b?l kivéve a tejjel. Így az átg?zölt péksüti finom, puha, omlós lesz. Jó sütögetést kívánok hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned –...

Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek