Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos diós kalács

Pudingos diós kalács
Pudingos diós kalács
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi süti, szerettem volna valami diósat, kicsit másképp, ez sikerült. Nekem megrepedezett a teteje, lehet vékonyra nyújtottam? Gondolom lehet, nem sikerült szépre, de kiadós és finom.

hozzávalók / 6 adag

a tésztához

a töltelék

lekenni

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kk cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos joghurtot, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a maradék liszt felét, az élesztőt, a zsírt, a többi cukrot, sót, a maradék joghurtot, és jól eldolgozzuk.
  3. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá.
  4. 45-60 percet állni hagyjuk.

a töltelék

  1. A pudingport elkészítjük az utasítás szerint.
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként hármat elnyújtunk, megkenjük pudinggal, megszórjuk dióval (én nem tettem cukrot, aki szereti édesebben, tegyen ízlés szerint), majd szorosan feltekerjük.
  3. A rudakat összefonjuk, mint egy copfot, és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tepsibe rakjuk (a maradék 3-at is így készítjük el).

lekenni

  1. Tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 892
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós fonott kalács, diós kelt kalács, pudingos-diós fonott kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1095
friss élesztő 4 dkg
joghurt 5 dl
cukor 5 ek
1 csipet
sertészsír 15 dkg
finomliszt 90 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
dió 15 dkg
tojás 1 db