r
Nosalty Logó

Pudingos-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Pudingos-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 6887 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.5 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2636 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 6887 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 159 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát megfelezzük, és két, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt vágunk.
  4. A tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk, a lelógó részeket levágjuk.
  5. Az egyik tésztalapot sütőpapírral lefelé a tepsibe tesszük, és ráhalmozzuk az almás réteget, elsimítjuk rajta.
  6. Erre kerül a pudingos réteg, majd a másik adag tészta, sütőpapírral felfelé, amit a végén lehúzunk róla.
  7. A tetejét megkenjünk tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Az almás réteghez

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. A reszelt almát elkeverjük a cukorral, és 15 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  3. Nagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a margarint, majd 10-12 perc alatt megpároljuk.

A pudingos réteghez

  1. A pudingport és a cukrot fél deci hideg tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 45471
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-almás pite
Vénusz 71 recept

Klasszikus almás pite plusz vaníliakrémes réteggel bolondítva.  www.venusz.hu

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek