r
Nosalty Logó

Almás-lekváros pite nagyi könyvéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Almás-lekváros pite nagyi könyvéből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 214 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5378.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1005.7 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 6500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A száraz hozzávalókat keverjük össze először. Egy másik tálban a tojást, joghurtot, margarint, zsírt is mérjük ki, keverjük el, majd öntsük hozzá a lisztes keveréket. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe kb. 40 percre.
  2. Közben készítsük el a tölteléket. Reszeljük le az almát, nyomkodjuk a ki a levét. Ízesítsük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
  3. A tésztát osszuk kétfelé. Egyiket zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk, kb. 37x23 cm nagyságúra. Kenjük meg a lekvárral. Simítsuk a tésztára a tölteléket. Aztán tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is. Szurkáljuk meg pár helyen.
  4. Kb. 40-50 percig süssük 180-190 fokon, és süssük szép aranybarnára. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 6160
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 30.

Ajánló

Én mindig több fahéjjal,és szegfűszeggel ízesítem, mert ha kevés kerül bele, akkor semmi íze nincs!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sok könyvem van idehaza, hogy tudjak választani különféle receptek közül. Ez nagyi féle finomság.... Meg is van adva a módja, hogy mennyei legyen az íze. Mind a tészta és a töltelék is nagyon-nagyon finom... :-)))

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...