r
Nosalty Logó

Ötfűszeres almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ötfűszeres almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 901 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5403 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 901 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 5403 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, hozzáadjuk az apró kockára vágott vajat.
  2. Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel.
  3. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába tekerve legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  5. A lereszelt almát elkeverjük a cukorral, állni hagyjuk 15 percet, majd egy tálba kinyomkodjuk a levét.
  6. Az almát száraz serpenyőbe tesszük, kínai ötfűszer-keverékkel ízesítjük és hozzáöntünk keveset az alma levéből és elkezdjük párolni.
  7. Az alma dinsztelése alatt folyamatosan adagolunk hozzá a levéből, így nem fog odaégni és szaftosabb marad.
  8. Ha az alma megpárolódott, akkor összeállítjuk a pitét.
  9. A tésztát a piteforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk.
  10. A tésztát belesimítjuk a formába, sütőpapírt terítünk rá, majd sütőbabbal megtöltjük.
  11. 175 fokos sütőben, 10 percig elősütjük.
  12. Az elsősütés után az almával megtöltjük a tésztát, a tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
  13. 25 perc alatt készre sütjük.
  14. A sütés alatt elkészítjük a krémet: ehhez a mascarpone-t összekeverjük a narancs héjával és levével. Kevés porcukorral ízesítjük.
  15. A pitét a mascarpone habbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 28260
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus almás pite újraértelmezése keleties beütéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek