r
Nosalty Logó

Pudingos almás Marcsitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CsMarcsi
Pudingos almás Marcsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 859 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3434 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 188 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 859 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4096.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    990 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3434 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk.
  2. A töltelékhez a reszelt almát (saját levében) feltesszük főni (pároljuk), ízlés szerint cukrot és fahéjat adunk hozzá. Amikor az alma már kellőképpen megpárolódott, a 1,5 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízzel elkeverjük, majd a forró almához öntjük. Egyet rottyantunk rajta még.
  3. Az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a forró almás tölteléket, beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és megsütjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.
  5. Nagyon finom sütemény, meggyel és szilvával is elkészíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x39
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 46025
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pudingos almás Marcsitól
CsMarcsi 7 recept

Folytatódik az almaszezon...:) Ja, és a 3,5 éves kisfiam is imádja.

Hozzászólások

anyamaci 22

Szia Marcsi!Mentettem a receptet!Köszike!Üdvözlettel:anyamaci

CsMarcsi

Köszönöm és szívesen a receptet. Üdv: Marcsi

margica

holnapi sütim lesz, nagyon jól néz ki, puding nélkül készítettem már hasonlót, de el? kellett sütni az els? lapot, itt nem szükséges? nem lesz szalonás az alja? a puding összefogja a tölteléket? KÖSZI!!!!

CsMarcsi

Kedves Margica! Itt semmit sem kell el?sütni. Az alja egyáltalán nem lesz szalonnás. A puding tökéletesen összefogja a tölteléket. Érdemes kipróbálni. Ez egy tökéletes linzertészta. Nagyon ajánlom mindenféle linzeres sütihez. Nem fogsz csalódni, majd meglátod. Üdv: Marcsi

pallkati

Szia! Ma megsütöm. Mekkora tepsiben sütötted? Üdv: Kati

pallkati

Bocsi,nem vettem észre,hogy le van írva :)

CsMarcsi

:))))) Semmi baj, már én is jártam így. Sok sikert a sütihez!

KriszAnd

Szia! Tegnap este megsutottem es nagyon finom lett. A tesztaja omlos, a tolteleke kremes. Koszi a receptet!

CsMarcsi

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ez a fincsi süti. Érdemes szilvával is kipróbálni, akár még bef?ttel is. Nekem a szilvás változat jött be a legjobban. Üdv: Marcsi

pallkati

Szia! Megsütöttem és nagyon finom lett. Köszi a nagyon jó receptet.

CsMarcsi

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett. Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsi!Köszönöm a receptet,tökéletes és fergeteges!Én nem vagyok egy nagy süt?s,ezért általában a "tégy mindent egybe,keverd,öntsd bele,süsd meg és kész" sütiket variálgattam ezidáig,de receptedet olvasva gondoltam,hogy ez oly egyszer?nek t?nik,hogy kipróbálom a maradék almámból.....és hatalmas siker lett,tökéletesek az arányok,ennek a receptnek egy abszolút kezd? is bátram nekiállhat.Nem utolsó szempont az sem,hogy nagyon hamar össze lehet állítani,valóban annyi id? alatt kész lett,ahogy azt fent feltüntetted,illetve nekem egy kicsit hosszabban sült,de ez süt? kérdése is.A másik,hogy olcsó!..végre nem úgy kezd?dik a recept,hogy "végy 6-8 tojást+2-t"....De szó-,mi szó, két "gond" volt csak....hogy majd hogy nem képtelenség megvárni azt,hogy teljesen kih?ljön,annyira csábított már az illata is,ezért a kissé laza állagú töltelékkel is isteni finom volt....és a másik,hogy már csak volt,néhány kocka maradt,amib?l kiderülhetett,hogy milyen állaga van a krémes almának kih?lve.Fantasztikus!Legközelebb dupla mennyiséggel készítem,hogy minimum másnapra is legyen. Köszönöm még egyszer!Üdv.Zuzu

CsMarcsi

Kedves Zuzu! Köszönöm szépen! Én is hasonlóan vélekedem e receptr?l. Tényleg tökéletes. Nekünk sem sikerül soha teljesen kivárni, hogy kih?ljön. És nem utolsó szempont, hogy nem drága süti. Az ecet azért kell bele, hogy könnyed, omlós tésztát kapjunk. Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsi!Egy kérdés lemarad.....az ecet miért kell,mit tesz a tészta állagán?Tettem bele,csak szeretném tudni.Üdv.Zuzu

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap megsütöttem, és mondhatom tényleg ISTENIFINOM!!! Még párom is alig tudta abbahagyni, pedig nem édesszájú... :) Mondjuk melegen nem ajánlom felszelni (mi sem bírtuk ki...), mert úgy folyik szét még, de ahogy kih?lt, gyönyör?en megáll! Én mondjuk kisebb tepsiben sütöttem, mert nem volt akkora, amekkorát írtál, de jobb is, mert vastagabb a tészta (pont jó vastagságú) és jó sok töltelék is került bele (pucolva, magozva vettem az 1 kg-t). Istenifinom! Köszönöm a receptet! Ja, és jó, hogy nem írsz mennyiséget a cukorra, mert így tényleg annyit rak bele az ember, amennyit kíván... nem cukrozza túl. :)

CsMarcsi

Kedves Sleepin! Örülök, hogy ízlett a süti. Majd próbáld ki szilvával is! És ha szeretitek, meggyel is. Érdemes! Üdv: Marcsi

villányi

A legfinomabb almás pite! :) Köszönjük a receptet! ;)

CsMarcsi

Szuper! Köszönöm kedves Villányi! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Tényleg nagyon finom, nagyi típusú süti..:-) Mondjuk én kicsit sok tejfölt adtam hozzá az elején, ezért megszenvedtem a nyújtással ,alig gy?ztem lisztezni mert nagyon lágy lett a tészta. Úgyhogy csak óvatosan a tejföllel!

CsMarcsi

Én is így jártam legel?ször. De azért több tejföllel, több liszttel is gyorsan elfogyott.:))) Üdv!

Törölt felhasználó

Kedves Marcsi! Ez az almás süti pont így jó, ahogy van! Mennyei boldogságnak is lehetne nevezni. A múlt héten készítettem el, de a párom már várja a következ? adagot. A kisfiam nem rajong az almásokért, de ennek az evését nem bírta abbahagyni! Puszillak érte! Betti

CsMarcsi

Kedves Betti! Igazad van, tényleg mennyei boldogság enni bel?le. Az én kisfiam is így volt az almásokkal. De ennél a sütinél tényleg mindegy, hogy alma vagy, meggy, vagy szilva a töltelék. Ma elkészítettem f?zött mákkrémmel is. A férfiak imádták. Puszi.

nomchy

Párom egy hétre rá, hogy megsütöttem, vett 20 kiló almát, hogy jó sok almás sütit süssek neki. :D Nagyon fincsi, jó puha a tésztája és én ráadásul fél kilóval több almát teszek bele, hogy még zamatosabb legyen. :) Köszönjük a receptet!

CsMarcsi

Örülök, hogy nektek is ízlik. Szívesen a receptet. És boldog Karácsonyt! Üdv: Marcsi

Törölt felhasználó

Szia Marcsi! Már egy hete almás süti receptet kerestem, aztán tegnap este a tiedre esett a választásom, valahogy megfogott a kép és a rengeteg dicsér? hozzászólás. Gyorsan is elkészült, nem bonyolult és Isteni lett :) Köszönöm a receptet, biztosan máskor is elkészítem. Szép napot!

CsMarcsi

Örülök, hogy Nálad is bevált. Én is elkészítettem a minap meggyel. Isteni lett. Azt is érdemes elkészíteni. Üdv. Szép Napot!

missblack

Kedves Marcsi! Elkészítettem a receptedet cseresznyebef?ttel és nagyon-nagyon finom lett! A családom teljesen odavolt érte! A tésztája is csodálatos!Köszönöm, hogy megosztottad a recepted. Üdv:Móni

CsMarcsi

Kedves Móni! Örülök, hogy ízlett! Én még csak meggyel próbáltam ki, de ki fogom próbálni cseresznyével is a Te ötleted alapján. Üdv: Marcsi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek