r
Nosalty Logó

Diós-vaníliapudingos almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós-vaníliapudingos almás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Vaníliapuding

Összesen 972 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Vaníliapuding

Összesen 5829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Vaníliapuding

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 972 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8135.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2188 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    2069 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1579.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 5829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliapuding

Elkészítés

Tészta

  1. Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve odatesszük párolni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb. 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza egyik felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban. Majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
  4. A főzött vaníliapudingból halmokat teszünk a tészta tetejére, és az üres közökbe, vaníliás cukorral kevert darált diót szórunk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, 200 C fokon megsütjük. Kb. 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt, és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült. Teljes hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat!!

Vaníliapuding

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet hozzáöntjük és mérsékelt tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük.
  2. A diót ledaráljuk, és elkeverjük a vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 3281
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 16.

Ajánló

A télire eltett alma receptjét itt találjátok; https://www.nosalty.hu/recept/reszelt-alma-telire

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag almás sütemény a pudinggal és dióval nagyon jól harmonizál. Jó szaftos, a tölteléktől és minden hozzávalótól. A kertünkben nő egy szép almafa, téli alma. Erről szoktam szedni, és előre elkészítem a télire lereszelt almát, így csak elő kell vennem és használhatom..... :-))

Hozzávalók

Tészta

Vaníliapuding

Címlapról ajánljuk

További cikkek