r
Nosalty Logó

Nagyon diós torta

NS
Nagyon diós torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

622
Kalória
10g
Fehérje
59.7g
Szénhidrát
38.8g
Zsír
44.5g
Víz
180g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
42.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3826.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    358 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 3724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és jó levegősre keverjük. Közben összekeverjük a száraz hozzávalókat (keményítő, liszt, dió, sütőpor, kakaópor).
  2. A tojásfehérjés keverékhez hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  3. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a sütőpapír magasabb legyen, mint a tortaforma pereme. Beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 5-ös fokozaton 35-40 percig sütjük (nekem gázsütőm van).
  4. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A pudingot felfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a darált diót, egy kis rummal vagy rumaromával ízesítjük.
  5. A teljesen kihűlt piskótát két helyen elvágjuk, úgy, hogy 3 lapot kapjunk.
  6. A lapokat megtöltjük a krémmel, de ügyeljünk rá, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.
  7. A torta oldalát darált dióval megszórjuk, tetejét fél diókkal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21

A lányom olyan tortát akart sütni, amiben dió van, így találtuk ki ezt a receptet.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek