Nosalty Logó

Pudingkrémes máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Pudingkrémes máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 810 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1230.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 810 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7381.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    3357 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 4861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukor felével habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mézet, a cukor másik felével felverjük a tojások fehérjét. A két masszát óvatosan összekavarjuk, majd beleforgatjuk a mákot, morzsát és a citromhéjat. Papírral bélelt tepsiben, vagy tortaformában megsütjük.
  2. Elkészítjük a krémet. A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, felhigítjuk a tej felével, a másik felét felforraljuk, majd a pudingos tejet a forró tejhez öntjük. Besűrítjük. A vajat darabokra vágjuk, és a még meleg krémhez adjuk. Addig kavarjuk, amíg a vaj felolvad. A krémet kihűtjük.
  3. A megsült és kihűlt tésztát vízszintesen négybe vágjuk. Megkenjük az alsó lapot krémmel, a másodikat baracklekvárral, a harmadikat újra krémmel.
  4. Behűtjük és máris tálalhatjuk. Megszórhatjuk porcukorral, vagy cukormázzal díszítjük.
  • Tepsi mérete: 20/30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7872
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Nemrég vásároltam egy szakácskönyvet "1 millió menü". Ebből készítettem el a tortát. Az eredeti receptben nincs krém. A tészta csak kettőbe van vágva, és feketeribizli-lekvárral megkenve, fahéjjal ízesítve. Az én fotómon a lekvár nem látszik, pedig ott van középen.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez a könyv nekem is megvan már legalább 4 éve, de még soha semmit nem csináltam bel?le! :( Szégyellem magam, még csak végig sem lapoztam! :( Ikó

Csiki Piroska

Érdemes lapozgatni, mert rengeteg szép ételfotó van benne. Én csak most vásároltam meg, ez az els? recept bel?le. Nagyon sok olyan recept is van benne, amivel a Nosalty-n találkoztam már. Piroska

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Nagyon tetszik a recept, a fotó pedig gyönyör?. De meg tudnád mondani, mi az az édes morzsa? Darált édes keksz? Köszi:Ildi

Csiki Piroska

Kedves Ildi! Nem tudom a recept írója mire gondolt, de én pontosan 2 és fél db. babapiskótát daráltam meg és azt adtam hozzá. A darált keksz is tökéletesen megfelel. Be is írom a receptbe. Üdvözlettel:Piroska

Csorbusz

Szombat este elkészítettem, nagyon finom lett. Én édes morzsának darált kekszet véltem, azt raktam bele. Tortaformába készítettem el, viszont 180 fok sok volt 20 percre, mert kb 10 perc után kezdett égni a teteje, levettem 160 fokra. A tésztát csak kett?be tudtam vágni. Megkentem baracklekvárral, rá szórtam egy kis fahéjat, puding és még egy réteg ugyanebb?l. A pudingba 10 dkg vajat raktam, az is elég volt b?ven. Nekem ezek voltak a tapasztalataim a készítés során. Az eredmény egy istenien finom mákos-pudingos torta lett. Köszönöm a receptet kedves Piroska!

Csiki Piroska

Örülök, hogy finom lett a tortád. Amikor el?ször készítettem én is csak 10 dkg vajat tettem hozzá, de a lányom reklamált, hogy nem elég krémes. Azóta 20 dkg -al készítem. Ha csak 10 dkg vajjal készíted szerintem akkor a cukorból is lehet kevesebbet tenni, hogy ne legyen nagyon édes. Nekem van egy nagyon éles tészta vágó késem, azért tudtam négybe vágni a tortát. De amint írtam az eredeti receptnél is csak kett?be volt vágva. Nagyon köszönöm a visszajelzést. Piroska

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek