Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingkrémes máktorta

Pudingkrémes máktorta
Pudingkrémes máktorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég vásároltam egy szakácskönyvet "1 millió menü". Ebből készítettem el a tortát. Az eredeti receptben nincs krém. A tészta csak kettőbe van vágva, és feketeribizli-lekvárral megkenve, fahéjjal ízesítve. Az én fotómon a lekvár nem látszik, pedig ott van középen.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukor felével habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mézet, a cukor másik felével felverjük a tojások fehérjét. A két masszát óvatosan összekavarjuk, majd beleforgatjuk a mákot, morzsát és a citromhéjat. Papírral bélelt tepsiben, vagy tortaformában megsütjük.
  2. Elkészítjük a krémet. A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, felhigítjuk a tej felével, a másik felét felforraljuk, majd a pudingos tejet a forró tejhez öntjük. Besűrítjük. A vajat darabokra vágjuk, és a még meleg krémhez adjuk. Addig kavarjuk, amíg a vaj felolvad. A krémet kihűtjük.
  3. A megsült és kihűlt tésztát vízszintesen négybe vágjuk. Megkenjük az alsó lapot krémmel, a másodikat baracklekvárral, a harmadikat újra krémmel.
  4. Behűtjük és máris tálalhatjuk. Megszórhatjuk porcukorral, vagy cukormázzal díszítjük.
  • tepsi mérete: 20/30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 583
elküldve: 12
receptkönyvben: 238
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínkrémes máktorta, pudingkrémes máktorta, máktorta lekvárral és pudinggal töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2012-10-15 10:40

Szombat este elkészítettem, nagyon finom lett. Én édes morzsának darált kekszet véltem, azt raktam bele. Tortaformába készítettem el, viszont 180 fok sok volt 20 percre, mert kb 10 perc után kezdett égni a teteje, levettem 160 fokra. A tésztát csak kettőbe tudtam vágni. Megkentem baracklekvárral, rá szórtam egy kis fahéjat, puding és még egy réteg ugyanebből. A pudingba 10 dkg vajat raktam, az is elég volt bőven. Nekem ezek voltak a tapasztalataim a készítés során. Az eredmény egy istenien finom mákos-pudingos torta lett. Köszönöm a receptet kedves Piroska!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-10-15 16:22

Örülök, hogy finom lett a tortád. Amikor először készítettem én is csak 10 dkg vajat tettem hozzá, de a lányom reklamált, hogy nem elég krémes. Azóta 20 dkg -al készítem. Ha csak 10 dkg vajjal készíted szerintem akkor a cukorból is lehet kevesebbet tenni, hogy ne legyen nagyon édes. Nekem van egy nagyon éles tészta vágó késem, azért tudtam négybe vágni a tortát. De amint írtam az eredeti receptnél is csak kettőbe volt vágva. Nagyon köszönöm a visszajelzést. Piroska

mildike6
mildike6 / mildike6 Sat, 2012-10-13 20:07

Kedves Piroska!

Nagyon tetszik a recept, a fotó pedig gyönyörű. De meg tudnád mondani, mi az az édes morzsa? Darált édes keksz?
Köszi:Ildi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-10-14 07:17

Kedves Ildi!
Nem tudom a recept írója mire gondolt, de én pontosan 2 és fél db. babapiskótát daráltam meg és azt adtam hozzá. A darált keksz is tökéletesen megfelel. Be is írom a receptbe. Üdvözlettel:Piroska

csele.regina
csele.regina Sat, 2012-10-13 19:47

Ez a könyv nekem is megvan már legalább 4 éve, de még soha semmit nem csináltam belőle! :( Szégyellem magam, még csak végig sem lapoztam! :(
Ikó

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-10-14 07:26

Érdemes lapozgatni, mert rengeteg szép ételfotó van benne. Én csak most vásároltam meg, ez az első recept belőle. Nagyon sok olyan recept is van benne, amivel a Nosalty-n találkoztam már. Piroska

810
mák 15 dkg
kekszmorzsa 2 ek
cukor 15 dkg
tojás 6 db
méz 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejszínízű pudingpor 2 csomag
tej 800 ml
cukor 8 ek
tojás 2 db
vaj 20 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek