r
Nosalty Logó

Citromhabos máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromhabos máktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

mákos piskóta

citrom mousse

Összesen 342 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

mákos piskóta

citrom mousse

Összesen 4097 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

mákos piskóta

citrom mousse

Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 342 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8575.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    3614 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    3108 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 4097 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

mákos piskóta

citrom mousse

Elkészítés

mákos piskóta

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a mákot, diót, citromhéjat és vaníliát, reszelt almákat és a banánt, majd alaposan összedolgozzuk.
  2. Felverjük a tojások fehérjét, és finoman összeforgatjuk. Kapcsos tortaformában 180 fokos előmelegített sütőben sütjük ki.
  3. Hűlés után kiszedjük a formából, megfordítjuk, hogy a sík fele nézzen fölfelé, és visszahelyezzük a megtisztított tortaformába.

citrom mousse

  1. Fél dl tejszínt forrásig melegítünk, majd belekeverjük a citromok lereszelt héját. Beletördeljük a fehér csokoládét és a hideg vízbe beáztatott lapzselatinokat, majd alacsony lángon addig kevergetjük, míg egynemű masszává nem olvad.
  2. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a citromlevet, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a csokis masszához forgatjuk. Még így “melegen” a kapcsos tortaformába, a piskóta fölé öntjük, és hűtőbe tesszük.
  4. Pár óra múlva szétszedjük a tortaformát, rátesszük a sablont, és finomra őrölt mákkal megszórjuk. (A sima darált mák nem elég finom szemcséjű ahhoz, hogy a mintát szépen kiadja, ezért vagy kis lyukú szűrőn át szórjuk, vagy őröljük nagyon finomra.) Nagyon szépen szeletelhető!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 793
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 69346
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi frissítő desszertet mutatok most be: a mák és a citrom verhetetlen páros. Az elkészítése is nagyon egyszerű, amihez stílusosan egyszerű díszítési módot választottunk- maminti art sablonnal.

Hozzávalók

mákos piskóta

citrom mousse

Címlapról ajánljuk

További cikkek