Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta 7.

Máktorta 7.
Máktorta 7.
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Nők lapja c. újságban találtam, és húsvétra el is készítettem.

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A tepsi kikenéséhez

A szóráshoz

ajánlat

Nem volt itthon narancslekvár, ezért feketecseresznye lekvárral kentem meg. Ízlés szerint bármilyen lekvárral megkenhetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet szitáljuk a keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport, a darált mákot, a tojásokat, a cukrot, valamint a tejet, majd habverővel az egészet keverjük egynemű tésztává.
  2. Szedjük át a masszát egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába, simítsuk el a tetejét, és 35 perc alatt süssük meg.
  3. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából, és vízszintesen vágjuk ketté a tésztalapot. Az alsót csepegtessük meg a rummal, kenjük meg a narancslekvárral, majd fedjük be a másik lappal.
  4. Cikkekre vágva, vaníliás cukorral megszórva tálaljuk, egy kevés simára kevert narancslekvárral együtt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 976
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancslekvárral töltött máktorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

432
finomliszt 1 bögre
sütőpor 1 csomag
mák 20 dkg
tojás 2 db
cukor 1 bögre
tej 3 dl
rum 2 ek
narancslekvár 15 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek