Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótatekercses túrótorta

Piskótatekercses túrótorta
Piskótatekercses túrótorta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, finom. A ribizli savanykás íze nagyon jól harmonizál a cukrozott túró-mascarpone eleggyel, ezért egy igen frissítő kis desszertről van szó. Természetesen a lekvár fajtája és a gyümölcsök is ízlés szerint változtathatóak.

hozzávalók / 4 adag

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a hozzávalókból megsütjük (vagy megvesszük készen), megkenjük a lekvárral, feltekerjük.
  2. Egy edényben keverjük össze a túrót, a mascarpone-t, a reszelt citromhéjat, az ízlés szerint adagolt kifacsart citromlevet és a szintén ízlés szerinti cukormennyiséget, valamint a legvégén a ribizlit.
  3. Szeleteljük fel a piskótatekercset ujjnyi vastagságúra, és egy részével béleljük ki a félgömb alakú tálat. A közepét töltsük meg a túrós töltelékkel, a krémet fedjük le a maradék piskótatekercs szeletekkel, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább három órára.
  4. Borítsuk ki egy tányérra, majd felszeletelve tetszés szerint dekorálhatjuk még gyümölccsel és/ vagy tejszínhabbal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 696
elküldve: 2
receptkönyvben: 546
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildihó

Mióta szakács: 2009.03.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Charlotte torta, túrótorta piskótatekerccsel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veramacska
veramacska Thu, 2011-12-29 19:39

Karácsonyra ezzel leptem meg a családot. Mindenki imádta! Köszönjük!

Szta
Szta / Szta Mon, 2011-06-06 12:48

Szia!

Hétvégén megcsináltam, a vendégeink imádták! Köszönöm a receptet! :)
Anita

Lyly
Lyly / Lyly Sat, 2010-07-10 12:32

Szia! Csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy mekkora üvegedénybe raktad bele? És nagyjából mennyi cukorral készítetted?
Előre is köszi;
Lyly

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-10 18:02

Nagyon finom és jól néz ki,most késztem el harmadjára és nem tudunk vele betelni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-26 19:04

Zseniális ötlet, csak azt sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe!

858
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
eperlekvár 30 dkg
tehéntúró 25 dkg
mascarpone 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 5 ek
piros ribizli 20 dkg