r
Nosalty Logó

Piskótatekercses túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskótatekercses túrótorta
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 3429 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Összesen 224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 858 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4326.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 3429 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A piskótát a hozzávalókból megsütjük (vagy megvesszük készen), megkenjük a lekvárral, feltekerjük.
  2. Egy edényben keverjük össze a túrót, a mascarpone-t, a reszelt citromhéjat, az ízlés szerint adagolt kifacsart citromlevet és a szintén ízlés szerinti cukormennyiséget, valamint a legvégén a ribizlit.
  3. Szeleteljük fel a piskótatekercset ujjnyi vastagságúra, és egy részévelbéleljük kia félgömb alakú tálat. A közepét töltsük meg a túrós töltelékkel, a krémet fedjük lea maradék piskótatekercs szeletekkel,majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább három órára.
  4. Borítsuk ki egy tányérra, majd felszeletelve tetszés szerint dekorálhatjuk még gyümölccsel és/ vagy tejszínhabbal.
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 62800
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors, finom. A ribizli savanykás íze nagyon jól harmonizál a cukrozott túró-mascarpone eleggyel, ezért egy igen frissítő kis desszertről van szó. Természetesen a lekvár fajtája és a gyümölcsök is ízlés szerint változtathatóak.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.