r
Nosalty Logó

Puding karamellás almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kodak
Puding karamellás almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk és kimagozzuk az almát, majd kis darabokra vágjuk (1-2 cm hosszú keskeny darabkákra).
  2. 3 ek cukrot megolvasztunk egy serpenyőben, és ha már aranysárga színű folyadék lett, rádobjuk az almadarabkákat. Kicsit sisteregni fog, nem kell megijedni! :-) Próbáljuk meg addig kavargatni, míg nagyjából egyenletesen el nem oszlik a karamell az almákon. Az sem baj, ha marad egy-két nagyobb darabka karamell a serpenyőben.
  3. Ezek után levesszük a tűzről, és két tányérra elosztva "kiteregetjük" az almáinkat, hogy kihűljenek. (Én úgy tapasztaltam, hogy nem tapadnak össze, de azért biztos ami biztos, legyen két tányérra elosztva a 2 adag.)
  4. A pudingport 3 ek cukorral egy kevés (1-2 dl) tejben elkeverjük, miközben a maradék tejet felforraljuk. Mielőtt teljesen felforr a tej, "kiöblíthetjük" vele a karamellás serpenyőt, majd visszatehetjük a lábasba forrni, de ez nem kötelező.
  5. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kb. 1 percig főzzük (míg el nem kezd sűrűsödni).
  6. Előveszünk 2 tálkát, az aljára halmozzuk az almák felét (ha van, akkor a karamelldarabokat is).
  7. Beletöltjük a pudingot, majd várunk kb. 10 percet, hogy kicsit kihűljenek.
  8. Ezután tesszük csak rá az almák 2. felét (így nem süllyednek majd nagyon bele a pudingba).
  9. Végül berakjuk a hűtőbe 1-2 órára a pudingokat, hogy kihűljenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1205
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy almám, ami készült megromlani, így minél előbb próbáltam valami finomat gyártani belőle...:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek