r
Nosalty Logó

Provance-i levendulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Provance-i levendulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 778 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3108 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 778 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3108 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban elegyítsük a durvára őrölt mandulát és a cukrot, majd a szobahőmérsékletű vajjal együtt keverjük habosra.
  2. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a reszelt citromhéjat és a levendulavirágot is.
  3. Ezután jöhet bele a tejföl, majd az előzőleg sóval, szódabikarbónával elkevert liszt is.
  4. Ha szükséges, lágyítsuk a tésztát egy kis tejjel.
  5. Sütőformát (őzgerincet, koszorú- vagy kuglófformát) béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen terítsük szét benne a masszát.
  6. Előmelegített sütőben süssük kb. 60-80 percen át (sütő függvénye).
  7. Sülés közben figyeljük a süteményt. Ha nagyon barnul a teteje, fedjük le alufóliával, s így süssük egészen addig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad rá.
  8. Kicsit hagyjuk a formában hűlni, majd borítsuk rácsra, húzzuk le róla a papírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Cukor-, vagy csokimázzal díszíthetjük, s még egy kis levendulavirágot is szórhatunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16063
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű kevert tésztás sütemény, még robotgép sem kell hozzá. Különlegességét a levendulavirág adja meg, ízben és illatban egyaránt. Maga az alaptészta is nagyon kellemes állagú, sokáig finom, puha marad, így aki nem szeretne bele levendulát tenni, az is nyugodtan próbálja ki, persze a neve akkor más lesz.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ha nem kerül bele levendula, akkor a neve Provance-i levendulátlan sütemény lesz? És ha nem provance-i módon készítjük, hanem mondjuk érsekcsanádi módon, akkor az az érsekcsanádi levendulátlan sütemény? Ami nem más, mint a túrós rétes? :)

Törölt felhasználó

Szia Mr. Poppy! Szeretném kérdezni, hogy ez a csésze - mennyiség kb. mégis hány dkg cukrot, lisztet, stb. jelent?? Az ilyen "csészés, bögrés" sütikkel mindig az a bajom, hogy akkor pontosan mennyi az annyi?

Törölt felhasználó

Kedves Orsolya! Korábban én is gondban voltam ezekkel a csészés sütikkel. Egyszer?en fogj egy csészét vagy bögrét és azt használd mér?edénynek. Nyilván, ha nagyobb csészét használsz, nagyobb mennyiség? masszát kapsz. Egyébként általában 1 csésze= 2,5 dl. Ez egy sima kevert süti, s pont az az el?nye, hogy nem kell grammra pontosan kimérni a hozzávalókat, de lemérem majd grammra is a mennyiségeket. Remélem, tudtam segíteni.

Törölt felhasználó

Szia! Nekem az a kérdésem, hogy vajazott forma elegend? lenne-e hozzá? Csak mert nem nagyon kedvelem a süt?papírt.

Törölt felhasználó

Kedves Bendi! Jó alaposan vajazd ki a formád, szórd meg enyhén liszttel, s szerintem nem szabad, hogy beleragadjon a tészta a formába.

Törölt felhasználó

Köszönöm, ezt fogom tenni :-)

Törölt felhasználó

Jelentem, kisült! A teteje, ami most már az alja :-) szétrepedt, de annyira nem rémes. Szépen kicsusszan vajazott-lisztezett formából, felesleges a papír bele. Kissé nekem nedves lett a tésztája, szerintem azért, mert nem kis pohár tejfölt tettem bele, hanem picit többet és nem változtattam a szárazanyag arányán. Sebaj, el fog fogyni így is, mert nagyon finom!

Törölt felhasználó

Bendi, örülök, hogy megsütötted és annak is, hogy ízlett. Valószín?leg a sok tejföl miatt repedt meg.:( Az íz a lényeg, s legközelebb már tudni fogod, hogy csínján kell bánni a tejföllel.:)

Törölt felhasználó

Nagyon finom süti, ajánlom mindenkinek:)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!

Katalin

Ez egy remek, egyszer?, jó állagú és különleges sütemény! Muffin formában sütöttem meg, pont 12 db lett bel?le. 20 percig sütöttem légkeveréssel. Nem mondtam meg mi van benne, de egyb?l érezték, ebben valami érdekes f?szer van. Köszönöm, hogy feltetted ezt a jó, egyszer? és nagyszer? süti receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!:)

Törölt felhasználó

A héten megsutottem,mert érdekesnek találtam.Nagyon finom lett.Ugyan nem volt itthon mandulám,helyette diot tettem ,de nagyon jol sikerult.Az ize,pedig nem akármilyen!Különleges.Nagyon szeretem a levendulát.Egyik kedvenc viragom és az illata!Felséges!Koszi a receptet!

Törölt felhasználó

Dió, mandula vagy mogyoró, mind finom ebben az egyszer? kevert sütiben, pláne egy kis levendula- csavarral.:P

Tmea

Tegnap ültettem levendulát, úgyhogy elmentettem ezt a receptedet is, megidézvén a levendulabokor megfoganását és terjedését! :-))

Törölt felhasználó

Ez nagyon kedves, köszönöm. Remélem, ha a receptet kipróbálod, akkor is jó emlékeid lesznek.:)

Törölt felhasználó

Friss vagy szárított levendula kell bele? Lakásban lakom, kertem nincs szárított levendulám viszont igen. :)

Törölt felhasználó

Kedves Zafyr! Én is szárított levendulát használtam. Picit össze is lehet morzsolni a virágokat, így jobban kiadják az aromájukat, de érdemes óvatosan bánni a levendula mennyiségével, nehogy molyirtó legyen a sütib?l.:)

Törölt felhasználó

Köszi, oda fogok rá figyelni. Ma akartam megcsinálni, de rájöttem, hogy nincs itthon mandula (és mogyoró se), úgyhogy majd a jöv? héten. :)

Törölt felhasználó

Megsütve, feltálalva, elfogyasztva. A siker kirobbanó. :D

Törölt felhasználó

Szuper!:)

Chris71

Szia Ms. Poppy! Elkészítettem a sütidet, csak "kicsit" változtattam rajta...:) A lisztet gluténmentesre cseréltem, fele fehér rizsliszt, fele kukoricaliszt, cukor helyett gyümölcscukor és eritritol került bele, szintén felesbe...a citromot narancsra cseréltem, a tej helyett narancslé és levendulaszirup került bele.... Szóval lehet, h ez már nem is az a süti? :)...de nagyon kellemes az állaga és íze egyaránt...és így gluténallergiásoknak is megfelel... Köszönöm a receptet, ötletet! Kriszta

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a diétás változatot, másoknak is biztos hasznos lesz.:)

Törölt felhasználó

Egyszer? és szuper recept! Nekem dióm volt itthon, és tejföl helyett joghurttal készült. Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?