Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával

Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával
Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek ajánlom böjt idejére, de akik a karfiolt szeretik, mindenképpen próbálják ki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szedjük rózsáira a karfiolt, és sós vízben főzzük a forrástól számítva 10 percet, majd szűrjük le.
  2. Vajon süssük aranyszínűre a prézlit egy serpenyőben, picit sózzuk is meg. Vigyázzunk, el ne égessük, mert még utána is sül, ahogy levettük a tűzről.
  3. Forgassuk a prézlibe a karfiolt óvatosan, ne törjük össze.
  4. A bulgurt mossuk meg, és kétszeres mennyiségű vízzel főzzük 10 percet, majd vegyük le a tűzről, és fedővel letakarva hagyjuk a gőzben 20 percet. Ez idő alatt a félbe, majd szeletekbe vágott hagymát süssük meg az olajon, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálaljuk a karfiolt pár kanál tejföllel, bulgurral, a tetején pirított hagymával.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsemlemorzsás karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
karfiol 1 közepes fej
vaj 10 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 50 ml
vöröshagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bulgur 1 bögre
víz 2.5 dl
tejföl 4 ek