r
Nosalty Logó

Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával

márti1218
Prézlis karfiol bulgurral és pirított hagymával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

742
Kalória
15.5g
Fehérje
84.1g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
208g
Víz
65.6g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4103 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    832.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. Szedjük rózsáira a karfiolt, és sós vízben főzzük a forrástól számítva 10 percet, majd szűrjük le.
  2. Vajon süssük aranyszínűre a prézlit egy serpenyőben, picit sózzuk is meg. Vigyázzunk, el ne égessük, mert még utána is sül, ahogy levettük a tűzről.
  3. Forgassuk a prézlibe a karfiolt óvatosan, ne törjük össze.
  4. A bulgurt mossuk meg, és kétszeres mennyiségű vízzel főzzük 10 percet, majd vegyük le a tűzről, és fedővel letakarva hagyjuk a gőzben 20 percet. Ez idő alatt a félbe, majd szeletekbe vágott hagymát süssük meg az olajon, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálaljuk a karfiolt pár kanál tejföllel, bulgurral, a tetején pirított hagymával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Mindenkinek ajánlom böjt idejére, de akik a karfiolt szeretik, mindenképpen próbálják ki.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek