r
Nosalty Logó

Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából

Katharosz
Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

752
Kalória
18.3g
Fehérje
97.7g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
81g
Víz
179.6g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
37.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7570.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    2156 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    586.5 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1190 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük, és hideg vízzel leöblítjük. A margarint /vajat/ a tojások sárgájával és 6 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, és ezzel is simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát. Végül a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is belekeverjük.
  2. Egy kb. 25 x 20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk, és belesimítjuk a tészta egyharmadát, megszórjuk a cukorral elkevert mákkal, és ízlés szerint a meleg vízbe áztatott és lecsepegtetett mazsolával.
  3. Következő réteg egyharmad tészta, ezt megkenjük baracklekvárral, és befedjük a maradék tésztával.
  4. Sütés előmelegített sütőben jó közepes lánggal kb. 190 fokon, légkeveréses 170 fokon 50- 60 percig. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x20

Nagyon finom kiadós, egy leves mellé kitűnő második fogás.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...