r
Nosalty Logó

"Meztelen" vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fronika
"Meztelen" vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 550 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2199 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 200 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 550 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 2199 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A vargabéleshez

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliakivonatot, a mazsolát, és pár csepp citromlével is ízesítjük.
  2. A túrót áttörjük (villával vagy krumplinyomóval), majd a tojásos masszához keverjük.
  3. A cérnametéltet közben enyhén sós vízben megfőzzük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásos-túrós masszához.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  5. A tepsit margarinnal kikenjük, és egy kevés zsemlemorzsával is megszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Langyosan, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 377
  • Össznézettség: 100312
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

"Meztelen" vargabéles
Fronika 4 recept

Egy este eszembe jutott, hogy van még itthon pár réteslapom a legutóbbi rétessütésből. Gondoltam, hasznosítom egy kis vargabéles személyében. Már mindent előkészítettem, mikor szembesültem a réteslappal, amin zöld kis pettyek éktelenkedtek... :-( Nem volt mit tenni, rögtönözni kellett :-) A tölteléket tepsibe öntöttem, és fél óra múlva már kész is volt a réteslap nélküli, "meztelen" vargabéles.

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Kedves Fronika! Bombasztikus ötlet ez a recept! El fogom készíteni, csupán egy kérdésem lenne: fél csomag cérnametéltet írsz, ami kb. 10 dkg-t jelent, szóval, nem kevés a tészta mennyisége? Légy szí írd meg, hogy ezt az adagot mekkora tepsiben sütötted? Irigyellek, hogy ezt a "változat"-ot kitaláltad, biztos nagyon finom! üdv. Klarissz

Fronika

Szijjja Klarissza! Örülök, hogy ennyire tettszik a receptem, f?leg, hogy ez az els? amit feltöltöttem :-) Tésztából ehhez éppen "Gyermelyi cérnácskát" használtam ami 250g-os annak kb. a felét f?ztem meg, de tehetsz bele többet is nem rontja el. Én úgy láttam a 0,5 kg túró mellé elég volt. A tepsi méretét nem tudom hirtelen megmondani, de lemérem és mihamarabb megírom Neked :-) Szép napot! Fronika

dorcs

Én is így jártam a réteslappal, csak akkor én hagytam is a vargabélest, most viszont örülök, hogy találtam ezt a receptet réteslap nélkül, éppen most sül!

Törölt felhasználó

süt?ben :-) pont barátn?m érkezésekor lett készen. Frissen kínáltam. Nagy sikere volt! Szerintem ez így 6 f?s recept, bár nincs kétségem, hogy 4 f? is simán elpusztítja :-) köszi

Törölt felhasználó

Kedves Fronika! Én is pont úgy jártam, mint te, s már csaknem lemondtam err?l a kulináris gyönyörr?l, amikor megláttam itt a recepted a csupasz vargabélesr?l! Egyb?l nekiláttam. Nagyon egyszer? az elkészítése, de annál finomabb a végeredmény. Csak annyival toldottam meg, hogy felütöttem még két tojást, aminek a fehérjét kb egy ev?kanálnyi kristálycukorral habbávertem, és miel?tt a süt?be tettem az anyagot, eloszlattam a tetején. A két sárgájával még nem tudom, mit kezdjek, talán majd jó lesz reggelire :-) Különben tényleg könny? recept, még egy magamfajta laikus férfi is meg tudja csinálni.

vmzsuzsa

Kedves Fronika! Megsütöttem ezt a meztelent,és nekem sokkal jobban izlik, mint a hagyományos, mert a vargabélest nem igazán szeretem a sok tésztája miatt. Így viszont nagyon izlett. Azt hiszem sokan lehetünk hálásák azoknak a kis penész pöttyöknek. A felvert fehérje felét a tetejére tettem, és legközelebb egy kis baracklekvárt is fogok bele keverni. Csak akkor jutott eszembe, mikor már tálaltam. Kösz a jó tippet, és hogy feltöltötted. Zsuzsa

Törölt felhasználó

énis csináltam már réteslap nélküli vargabélest,de nem a penész miatt,hanem mert mindég olyan zsíros olajos volt a rétestészta és sajnos nem bírta a gyomrom :) énmár csakis így csinálom

inci-finci

En is mindig igy keszitem,feleslegesnek tartom a reteslapot. Finom,laza allagu lesz ,egyszoval csodalatos! Olyan regen volt amikor az elsot keszitettem,valoszinuleg valamilyen "reteslap-problemam" volt,de bevalt igy maradtam ennel a verzional...Garantaltan finom!

fuszulyka

Finom lett. Porcukorral és baracklekvárral ettük. Köszi!

csomix

Azért van különbség a hozzávalók méreteiben és a sorrendben ,nem keveset kell kínlódni a fehérje bedolgozásával ha már a metélt benne van is:https://receptvideok.hu/recipe/vargabeles/

Hozzávalók

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek