Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Meztelen" vargabéles

"Meztelen" vargabéles
"Meztelen" vargabéles
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy este eszembe jutott, hogy van még itthon pár réteslapom a legutóbbi rétessütésből. Gondoltam, hasznosítom egy kis vargabéles személyében. Már mindent előkészítettem, mikor szembesültem a réteslappal, amin zöld kis pettyek éktelenkedtek... :-( Nem volt mit tenni, rögtönözni kellett :-) A tölteléket tepsibe öntöttem, és fél óra múlva már kész is volt a réteslap nélküli, "meztelen" vargabéles.

hozzávalók / 4 adag

A vargabéleshez

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliakivonatot, a mazsolát, és pár csepp citromlével is ízesítjük.
  2. A túrót áttörjük (villával vagy krumplinyomóval), majd a tojásos masszához keverjük.
  3. A cérnametéltet közben enyhén sós vízben megfőzzük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásos-túrós masszához.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  5. A tepsit margarinnal kikenjük, és egy kevés zsemlemorzsával is megszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Langyosan, porcukorral tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 68 339
elküldve: 17
receptkönyvben: 528
elkészítve: 30/38
Facebookon megjelent: 2

szakács

Fronika

Mióta szakács: 2010.03.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes tésztafelfújt túróval, túrós-mazsolás tésztafelfújt

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inci-finci
inci-finci Mon, 2015-12-07 08:53

En is mindig igy keszitem,feleslegesnek tartom a reteslapot. Finom,laza allagu lesz ,egyszoval csodalatos! Olyan regen volt amikor az elsot keszitettem,valoszinuleg valamilyen "reteslap-problemam" volt,de bevalt igy maradtam ennel a verzional...Garantaltan finom!

Randika
Randika / Randika Wed, 2014-04-23 20:49

énis csináltam már réteslap nélküli vargabélest,de nem a penész miatt,hanem mert mindég olyan zsíros olajos volt a rétestészta és sajnos nem bírta a gyomrom :) énmár csakis így csinálom

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-04-01 23:45

Kedves Fronika! Megsütöttem ezt a meztelent,és nekem sokkal jobban izlik, mint a hagyományos, mert a vargabélest nem igazán szeretem a sok tésztája miatt. Így viszont nagyon izlett. Azt hiszem sokan lehetünk hálásák azoknak a kis penész pöttyöknek. A felvert fehérje felét a tetejére tettem, és legközelebb egy kis baracklekvárt is fogok bele keverni. Csak akkor jutott eszembe, mikor már tálaltam. Kösz a jó tippet, és hogy feltöltötted. Zsuzsa

szalaigabor
szalaigabor Tue, 2013-01-29 23:11

Kedves Fronika!

Én is pont úgy jártam, mint te, s már csaknem lemondtam erről a kulináris gyönyörről, amikor megláttam itt a recepted a csupasz vargabélesről! Egyből nekiláttam. Nagyon egyszerű az elkészítése, de annál finomabb a végeredmény. Csak annyival toldottam meg, hogy felütöttem még két tojást, aminek a fehérjét kb egy evőkanálnyi kristálycukorral habbávertem, és mielőtt a sütőbe tettem az anyagot, eloszlattam a tetején. A két sárgájával még nem tudom, mit kezdjek, talán majd jó lesz reggelire :-) Különben tényleg könnyű recept, még egy magamfajta laikus férfi is meg tudja csinálni.

partaim
partaim Sun, 2012-04-01 11:26

sütőben :-)

pont barátnőm érkezésekor lett készen. Frissen kínáltam. Nagy sikere volt!

Szerintem ez így 6 fős recept, bár nincs kétségem, hogy 4 fő is simán elpusztítja :-)
köszi

dorcs
dorcs Wed, 2010-08-25 12:23

Én is így jártam a réteslappal, csak akkor én hagytam is a vargabélest, most viszont örülök, hogy találtam ezt a receptet réteslap nélkül, éppen most sül!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 16:56

Kedves Fronika!
Bombasztikus ötlet ez a recept! El fogom készíteni, csupán egy kérdésem lenne: fél csomag cérnametéltet írsz, ami kb. 10 dkg-t jelent, szóval, nem kevés a tészta mennyisége?
Légy szí írd meg, hogy ezt az adagot mekkora tepsiben sütötted?
Irigyellek, hogy ezt a "változat"-ot kitaláltad, biztos nagyon finom!
üdv. Klarissz

fronika
Fronika / fronika Fri, 2010-04-09 18:49

Szijjja Klarissza!
Örülök, hogy ennyire tettszik a receptem, főleg, hogy ez az első amit feltöltöttem :-) Tésztából ehhez éppen "Gyermelyi cérnácskát" használtam ami 250g-os annak kb. a felét főztem meg, de tehetsz bele többet is nem rontja el. Én úgy láttam a 0,5 kg túró mellé elég volt. A tepsi méretét nem tudom hirtelen megmondani, de lemérem és mihamarabb megírom Neked :-)

Szép napot!
Fronika

548
tojás 4 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vanília kivonat 1 teáskanál
tejföl 150 g
citromlé 4 csepp
mazsola 1 marék
tehéntúró 50 dkg
cérnametélt 12.5 dkg
porcukor 2 ek
margarin 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek