Nosalty Logó

Cukkinis-sajtos tészta sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Cukkinis-sajtos tészta sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1173 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4691 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3421 micro
Összesen 1173 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    245.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6772.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2489 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1551 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3002 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13683 micro
Összesen 4691 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, besózzuk, és állni hagyjuk kb.1órát.
  2. A lábasba beleteszünk 3 ek olajat, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymagerezdeket.
  3. A levétől kinyomkodott cukkinit pár másodperc után rátesszük, borsozzuk, ha kell, sózzuk (én nem sóztam), és rátesszük az aprított petrezselymet is. Pár perc alatt megpároljuk.
  4. Egy fazékban 1 ek olajjal, sós vízben megfőzzük a tésztát.
  5. A cukkinihez adjuk a nagy pohár tejfölt, a 4 db tojássárgáját. A sajtokat lereszeljük, és ezt is a cukkinihez adjuk. Alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük.
  6. A cukkinihez adjuk a megfőtt tésztát.Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  7. Egy tepsit kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a cukkinis tésztát.
  8. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb.30-35 percig pirosodásig sütjük.
  9. Tejföllel forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3064
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ezt a tésztát is vendégvárónak készítettem. Eszter keresztlányom nem nagyon eszi a zöldséget, viszont a tésztát nagyon szereti. Így gondoltam, a tésztát cukkinival, sajttal párosítom, és ez talán elnyeri tetszését, hogy végre egy kevés zöldséget is egyen. Hála Istennek tökéletesen sikerült, mert nagyon ízlett neki. A cukkini pihentetési idejét nem írtam be az előkészületi időhöz.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm, elmentettem ezt a finomságot, és várom a saját cukkinim, abból szeretném készíteni. :) Éva-Anyóca

Gonoszka1

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szívesen. Nyáron a saját cukkiniból biztos még finomabb, mert az a cukkini zsenge és friss. Üdvzlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Ma el készítettem ! Gyönyör? és meg annál is finomabb! Köszönöm szépen a receptet. :) nagyon jól jött.

Gonoszka1

Kedves Katerez! Nagyon szívesen! Nekünk is nagyon ízlett, így én is el szoktam készíteni id?nként ilyenkor nyáron. Örülök, hogy Nektek is ízlett, és ilyen jól sikerült! Üdvözlettel:Kinga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.