Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi kocka Ancitól

Pozsonyi kocka Ancitól
Pozsonyi kocka Ancitól
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finomság nálunk az egyik mákos kedvenc.

Egy kiadós, húsos leves után más már nem is nagyon fér a pocakunkba.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockatésztát sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  2. Közben egy nagyobb és egy kissebb tálba szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy a sárgája a nagyobb tálban legyen.
  3. A fehérjét 2 ek cukorral habbá verjük.
  4. A sárgájába tesszük a 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót, citromhéjat, kikeverjük, majd a tejföllel is elkeverjük.
  5. Lazán beleforgatjuk a habot, beletesszük a lecsepegtetett tésztát, jól átkeverjük.
  6. Egy olajozott tepsibe öntjük a tésztás massza felét, rászórjuk egyenletesen a cukrozott mákot, majd beborítjuk a massza másik felével.
  7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Pihentetjük, hogy szeletelhető legyen, tálaláskor porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35X25 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 844
elküldve: 4
receptkönyvben: 185
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos tésztarakottas, édes tésztafelfújt, mákos kocka

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Mon, 2013-10-28 12:59

Ancika! Szerinted ezt dióval is lehet készíteni? Sok diónk van ezért inkább azzal csinálnám. Üdv: Cili

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-10-28 18:24

Kedves evacili !
Miért ne lehetne? ha a dió még adva is van ! Legyen a neve : Pozsonyi diós.
Sok sikert az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

evacili
evacili Mon, 2013-10-28 18:35

Ancika! A névadás tökéletes! Majd referálok. Üdv: Cili

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-10-29 19:23

Kedves evacili !
Örülök, hogy tetszett a rögtönzött névadás. Szerintem sem rossz !
Várom a beszámolót ! Üdv: Anci

evacili
evacili Tue, 2013-10-29 23:15

Kedves Ancika!
Már ma el is készítettem egy zöldborsós csirkeraguleves után. Hát nem csalódtunk...,nagyon finom. A tésztát saját barackunkból készült lekvárral megkentem és úgy szórtam meg a dióval. Hát valami csoda lett! Sokszor asztalra kerül majd nálunk. Köszi a receptet és a névadást is.
Szeretettel üdvözöllek: Cili

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2013-11-01 18:08

Kedves evacili !
Nagyon szívesen a receptet és a névadást is !
Nagyon örülök, hogy finom lett ! Ezt a változatot is ki fogom próbálni,
köszönöm neked. Szeretettel üdvözöllek: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-04-27 19:04

Kedves Anci!

Köszönöm, mákimádóknak szánva : a férjem örülni fog.:-))
Szép napos, nyárias hétvégét kívánok! :-))

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-04-27 14:35

Ancikám ez nagyon szép és guszta. Hasonlót én is szoktam készíteni, mák nélkül. Közelebbről mákkal is kipróbálom. Köszi az ötletet. Piroska.

1019
tészta 50 dkg
tojás 5 db
tejföl 450 g
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 14 dkg
mák 25 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
porcukor 2 ek