r
Nosalty Logó

Rakott mákos tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Rakott mákos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1293 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5164 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1293 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    194.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8349.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    3390 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1010 mg
  • Foszfor
    3082 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.2 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1429 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 5164 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 347 Kcal

Elkészítés

  1. .A mákot megdaráljuk és elvegyítjük 10 dkg porcukorral.
  2. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 ek olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük.
  3. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal.
  4. Egy magasabb falú tepsit ( 22x 38 cm ) vastagon kikenünk a vajjal és beszórunk a zsemlemorzsával.
  5. Beleterítjük a tészta felét és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével.
  6. A tejfölt elkeverjük 1 ek porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Előmelegített sütőben 220 C °-on addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul, ez kb 30 percet vesz igénybe.
  8. Igény szerint porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 175 alkalommal
  • Receptkönyvben: 782
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 134083
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszerű mákos tészta felturbózott változata, de megéri az a kis plusz, amit hozzávalókból és a ráfordított időből igényel, mert lényegesen finomabb.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.