Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fodros rétes

Fodros rétes
Fodros rétes
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy reklámújságban találtam ezt a receptet. Megtetszett az egyszerűsége, és a hozzávalókból úgy gondoltam, hogy finom lehet. Nekünk ízlik, remélem másnak is :).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egyszerű, gyors, finom.
Bárki elkészítheti könnyedén ;).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, cukrot, vaníliás cukrot, kefírt, tejfölt összekeverjük, majd fél liter tejet keverünk hozzá (híg lesz).
  2. A tepsit vajjal kikenjük, és beleszórjuk a fodros tésztát (főzés nélkül), egyenletesen eloszlatva a tepsi alján.
  3. Rászórjuk a gyümölcsöt, vagy lekvárt pötyögtetünk bele, és finoman ráöntjük a tejes folyadékot.
  4. Eligazítjuk a tésztát, hogy ne álljon ki a tejes folyadékból (különben ropogos marad).
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, míg pirosodni kezd a teteje.
  6. Kihűlve, kockára szeletelve tálaljuk.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38*22 cm cm
  • költség: 566 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 897
elküldve: 13
receptkönyvben: 465
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

minimancs
minimancs Mon, 2012-04-09 17:50

Kedves Skorpió!
A hétvégén kipróbáltam a receptedet és nagyon jól sikerült, gratulálok hozzá! Nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom! :) Engedelmeddel feltettem a saját honlapomra, természetesen a rád való hivatkozással:
http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1171728
Mégegyszer gratulálok hozzá!
Üdv: minimancs

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2012-04-09 18:57

Kedves minimancs!

Köszönöm szépen kedves üzeneted! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! A recept nem az én érdemem, mivel egy helyi reklámújságban találtam, én csak itt terjesztettem :)
Megnézetem az oldaladat, és mivel szeretem a csokit, rögtön meg is tetszett a csokis fánkod, és a roppancsod! Alkalom adtán el is készítem ;)

További jó sütés-főzést: Skorpió

Aval
Aval / Aval Tue, 2011-10-25 19:15

Ez NAGYON finom! Már régóta keresem a receptet, mi "hamis túrós tészta" címen ismerjük. Holnap meg is csinálom! :)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-10-25 20:30

Kedves Aval!

Örülök, hogy Nektek is bejön :)
Köszi, hogy írtál, jó sütést holnapra!
Szép estét: Skorpió

EdesMindegy
EdesMindegy Wed, 2011-10-12 18:37

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom! Ma elkészítettem és ahogy sült és megéreztük a fiammal az illatát, egymásra néztünk és áhítattal mondtuk: Rétes! :) És nem csak az illata hasonlít hozzá, hanem az íze is.
Eleinte keveselltem a 30 dkg tésztát, gondoltam nem baj, most az eredeti recept szerint készítem, majd legközelebb duplázom. Nem kell dupláznom, pont és kényelmesen elfér a kedvenc tepsimben.

Míg sült szabadjára engedtem a fantáziámat és rájöttem, lehet ez a recept akár egy alaprecept is. Reszelhetek bele almát, amit kis darált dióval bolondíthatok... vagy akár készíthetem sósan is, pirított szalonnával...

Skorpió
Skorpió / Skorpió Wed, 2011-10-12 23:52

Kedves EdesMindegy!
Örülök, hogy ennyire ízlik Nektek is! Bátran engedd szabadjára a fantáziádat és ízesítheted kedved szerint. Mi még meggyel készítettük, úgy is finom. Jó ötlet a sós változat is. További jó sütést, és minden jót! Üdv: Skorpió

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-01-24 19:12

Inkább kicsit több tejfölt meg tejet teszek bele, és akkor több lesz! :-))

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-01-24 14:21

Beszívta, nem azzal volt a gond, hanem a folyadék volt kevés. Puha lett, csak nem elég csúszós. :-))

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2011-01-24 15:23

Szia Tmea!

Nem tudom mi lehet a probléma! :(
Nekem ez a folyedék mennyiség (2 tojás, 2 kefír, 1 tejföl, fél l tej) elég volt a sütihez.
Ha ennek ellenére száraz lett, akkor ne 30 dkg, hanem 25 dkg kocka tésztával próbáld majd legközelebb. Közepes lángon süsd, mig pirosodni kezd a teteje. Hőfokot sajnos nem tudok írni, mert az enyémen nincs ilyen.

Remélem legközelebb csúszósabb lesz :D

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-01-24 12:01

Kedves Skorpió!

Nagy közönségsikert aratott a családban ez a kajci...:-)) Még nem ismertük, és nem kóstoltuk soha, de ezek után tuti rendszeres vendég lesz minálunk, hála néked!
Egyetlen gondom van vele. Kicsit száraz lett, és a mazsola feljött a tetejére, így kicsit megégett. A "pohár"-on, mint mennyiségen itt a 175 grammos vagy a nagyobb poharat kell érteni. Lehet az volt a baj, hogy kefírből és tejfölből is a kisebb poharasat használtam.
Üdv
Tímea

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2011-01-24 14:14

Kedves Tmea!
Nagyon örülök, hogy bejött a süti :D
Jó a 175g-os kefír, meg a tejföl. Amikor bent van minden a tepsibe, kanállal vagy villával lenyomkodom a kiálló részeket, hogy minden a folyadék alatt legyen.
Közepes lángon sütöm, hogy legyen idő a tésztának bevenni a folyadékot.
A mazsolát áztasd be vagy rumba, vagy vízbe, a házi lekvár meg úgyis elterül, ha azt raksz bele :)
További jó sütögetést, és szép napot, üdv: Skorpió

gaboca 50
gaboca 50 Sat, 2010-09-11 18:24

hali-) hát nálunk nagy keletje van, sőtt a barátnöimnél is a gyerekek nem gyözték kivárni hogy hüljön egy kcsit

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2010-09-12 12:17

Szia Gaboca50!
Örülök, hogy ilyen sikere van, s hogy ezt meg is írtad! További jó sütés-főzést kívánok: Skorpió

malomkert
malomkert Thu, 2010-08-26 09:18

Sziasztok. Nekem kicsit másképp van meg ez a recept, de úgy is nagyon finom.Gyorsan megvan és igazi nasika.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-08-23 16:18

Istenien néz ki, köszönöm!
Viszont nem írtad, ugye a tésztával felfelé rakod ki tányérra. Vagyis az alja lesz a teteje a végén?!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2010-08-23 16:45

Kedves kicsicsibe!
Ez a teteje! Próbáld csak ki nyugodtan! remélem nem csalódsz benne :) Ha esetleg nem elég édes, porcukrozhatod a tetejét! Üdv: Skorpió

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-23 15:42

Kedves Skorpió!

Nagyon tetszik a recepted, egyszerűségében van a nagyszerűsége, biztosan ki fogom próbálni!

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-08-23 13:36

Kedves Skorpió!
Neked ez több rétegben van, vagy mitől ilyen magas a képen a sütid?
És a tetején is van tészta? Vagy rosszul látom?! Vagy csak az alja van felül?

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2010-08-23 15:38

Kedves kicsicsibe!
A tepsit ha kikened vajjal, rászórod a fodros nagykockát, és megrázod kicsit a tepsit, hogy eligazodjanak a kockák. Ekkor rakod rá a gyümölcsöt, vagy pötyögteted bele a lekvárt. majd ráöntöd a tejes folyadékot finoman. Közepes lángon sütöd, és ez lesz a végeredmény! Nincs rétegezés. A tészta míg lassan sül, magába szívja a folyadékot, ezáltal magasodik egy kicsit, nem sokat.
Üdv: Skorpió

367
csuszatészta 30 dkg
kefir 300 ml
tejföl 150 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 5 púpozott ek
meggy 10 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
tej 5 dl
vaj 1 ek