Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Portugál spenót leves

Portugál spenót leves
Portugál spenót leves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Portugáliáról, és az ott lakó halászok életéről volt láttam egy dokumentum filmet. A halász család nő tagjai ebédre ezt a nagyon finom levest készítették el. A filmben pontos receptet nem mondtak, így saját tapasztalatom alapján készítettel el. Az interneten böngészve találtam receptet, de ott sárgarépát és zöldborsót nem említett a recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, burgonya, vöröshagyma) megpucoljuk, majd 1 centis nagyságúra felvágjuk.
  2. Olívaolajon nagy hőmérsékleten meg kell pirítani a zöldségeket (kellemes ízt ad az ételnek a hagyma és a répák pörzs anyaga), majd 1 liter vízet kell hozzáadni.
  3. Kevés sóval 20-30 percig főzni kell. Eközben a zöldborsót a felolvasztott vajon lassú tűzön megpároljuk. Ha megpárolódott, hozzá kell adni a spenótot, és együtt kell párolni őket még 5-8 percig.
  4. Amikor a zöldségek kellően megpuhultak, kézi mixerrel vagy turmix géppel pépesítsük össze a zöldségeket (mintha krémlevest csinálnánk).
  5. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd óvatosan öntsük hozzá a párolt spenótot és borsót.
  6. Forraljuk fel még egyszer, majd forrón tálaljuk.
  7. Tálaláskor kevés főzőtejszínnel díszítsük (ami a levest lágyabbá is teszi!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 511
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldborsós - spenótos zöldségleves, portugál zöldségleves spenóttal és zöldborsóval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385
fehérrépa 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 0.5 csokor
zöldborsó 25 dkg
spenót 30 dkg
vaj 10 dkg
olívaolaj 4 ek
főzőtejszín 1 ek
0 ízlés szerint