Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos kukoricaleves póréval

Krémsajtos kukoricaleves póréval
Krémsajtos kukoricaleves póréval
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve ezt is a nagylányomtól hallottam, amikor nyíladozott a főzés utáni vágya. A szükség nagy úr! :)
Kicsit variáltam rajta azóta, de így lett igazán a kedvenc. Egyszerű, gyors és naaagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Megszórhatjuk csíkokra szelt sonkával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az erőlevest felforraljuk (vagy megfőzzük kockából), a póré zöld végét alaposan megmossuk, és beledobjuk, így főzzük kicsit.
  2. Kidobjuk a hagymadarabot, és belenyomjuk a sajtokat, jól átforraljuk, hogy a sajt elolvadjon.
  3. Beletesszük a kukoricát, a tejszínt, és kevés fehér borssal megszórjuk. Pár percig főzzük, ha konzervvel készítjük, csak rottyantunk rajta egyet, és kész.
  4. Rászórjuk a petrezselymet.
  5. Tálaláskor a tányérokban vékonyra szelt póréhagymával és reszelt sajttal megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 202
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krémes kukoricaleves, póréhagymás kukoricaleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eunomia
Eunomia / eunomia Wed, 2011-06-22 01:02

Isteni lett!!! Köszi a receptet. Egy tipp nagyon finom ha pirított zsemlekocka is van benne :D

z1
z1 / z1 Thu, 2011-04-28 12:12

Szia Éva!
Egy kérdésem volna.
Ezt a levest csak én látom egy kicsit rózsaszínesnek, vagy az is?
Azon morfondírozok, hogy esetleg valami magyaros sajtkrémet tettél volna bele?
Ez kettő lett.
Amúgy gratulálok a tegnapi győzelmetekhez:(
Z.

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-04-28 12:44

Szia Z!
Köszönöm a gratulációt! :-)
Amúgy, "szeretem a focit"???:-) Azért ügyik voltunk. :-)
Lehet, hogy kicsit rózsaszínűbb lett a kép mint valójában a leves, de nem, nem magyaros a krémsajt. Én általában tejszínes, natur, vagy ha illik az ételhez, zöldfűszeres sajtokat szoktam használni.
Lehet, hogy a füstölt sajt "kérge" is adott hozzá egy kis színt, ezért látszik így.
Üdv, Éva

z1
z1 / z1 Thu, 2011-04-28 18:07

...őszintén szólva, a magyaroson én is vadul elcsodálkoztam volna.
Most azért megnyugodtam!
Eléggé pöpec a monitorom, de mivel nem kevergettük együtt a levest, ezért simán hiszek Neked:)))))))
Z.
...és hát HAJRÁ KAPOSVÁR! is.
Mégiscsak zöld-fehérek volnátok Ti is, vagy mifene.

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-04-29 09:29

Szia Z!
Köszi a bizalmat!:-)))
Igen, ez nem a monitor hibája, hanem a fotós tudományomé.:-)))
...és szúrkoljunk együtt a zöld-fehéreknek!:-), bár kicsit, nosztalgiából a piros-feketékkel is vagyok!:-)
Üdv: Éva

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-29 20:43

...Bp. Honvéd?
Na ez igazán durva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ehhez én nem adom a nevem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...legvégső esetben még Haladás, Paks, Győr.
Persze rajtunk kívül...
Z.
:))))))))))

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-29 20:55

...sajnos már rég a második liga.
Pedig az a város...
Az a közösség...
A Róth Anti...
Áhhh, rég volt:(((
Z.
...a nosztalgikus malac

Geleva
Geleva / Geleva Sat, 2011-04-30 09:01

Sajnos régen. Én is csak a megboldogúlt fiatalságom emlékére...:-((((
..."azok a boldog szép napok, égveled"...
De, örüljünk a mának!!! Szép az a zöld-fehér is. :-)))
Éva

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-04-28 10:01

Kedves nyamóka!
Remélem is!:-) Nálunk nagy kedvenc, ezért is osztottam meg másokkal is. :-)
Szép napot!
Egy másik Éva

396
csemegekukorica 60 dkg
tömlős krémsajt 400 g
sajt 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 1 csokor
póréhagyma 1 közepes db
alaplé 1.5 l
fehér bors 0 ízlés szerint