r
Nosalty Logó

Pörköltes szusi

aragorn
Pörköltes szusi
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pörkölt

sushi

1128
Kalória
54.6g
Fehérje
84.6g
Szénhidrát
63.9g
Zsír
708.7g
Víz
170g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölt

sushi

Összesen 1128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölt

sushi

Összesen 3390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölt

sushi

Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    708.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    4108 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 1128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6159.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    3771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    253.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1071 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    12324 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2805 micro
Összesen 3390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

pörkölt

  1. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezt követően elkeverjük rajta a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne tapadjon le, máskülönben keserű ízt ad az ételnek.
  2. Miután összekevertük a hagymát a pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt csirkét a lábosba, és felöntjük egy kis vízzel. Sózzuk, paprikakrémmel (Piros Arany) ízesítjük, ha csípősen szeretnénk, teszünk bele egy kevés chilit, majd fedél alatt hagyjuk főni közepes lángon.
  3. A csirkehús egy óra alatt megfő, féltávnál hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát.

sushi

  1. A rizst kevés sóval főzzük meg, majd hagyjuk egy pár percet hűlni.
  2. Közben a rizsecetet, a cukrot és a sót összekeverjük egy üvegben, és addig rázzuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
  3. A rizst egyenletesen terítsük ki egy lapostányérra, és öntsük rá a rizsecetet. Keverjük fel a rizst, hogy minden részére jusson belőle. Tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.
  4. A bambusztekercsre fektessünk rá egy nori lapot (fél lap is elég, akkor több, de kisebb átmérőjű szusink lesz), és ezen enyhén vizes kézzel - hogy ne tapadjon az ujjainkra - egyengessük el a rizs egy részét. A rizsnek nem kell teljesen a nori lap széléig érni, és ne legyen túl vastag a réteg.
  5. A rizsre hosszanti irányban nagyon megfontoltan kenjünk el egy kevés wasabit (senki nem mondja, hogy nem figyelmeztettem: nagyon csíp), vagy akár Piros Aranyat. Ez nem kötelező lépés, csak annak, aki szereti ezeket az ízeket.
  6. Ha felvittük a wasabit vagy a tetszőleges ételízesítőt, fektessük rá azt a kevés pörkölt husit, ami a korábbi ebédről megmaradt. Ide természetesen kerülhet hal, surimi, uborka stb. is, bármi amihez kedvünk van.
  7. Óvatosan tekerjük fel a bambuszrúddal a megpakolt nori lapot, a végén erősen megnyomva, hogy szét ne essen.
  8. Ismételjük meg a folyamatot, amíg van alapanyagunk, majd az elkészült tekercseket nedves késsel óvatosan vágjuk fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p

Néhány hónapja Kínában élek, és bár szeretem az ázsiai konyhát, nagyon hiányoznak a magyar ízek. Gondoltam, ideje ötvözni a kettőt!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek