Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pörköltes szusi

Pörköltes szusi
Pörköltes szusi
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány hónapja Kínában élek, és bár szeretem az ázsiai konyhát, nagyon hiányoznak a magyar ízek. Gondoltam, ideje ötvözni a kettőt!

hozzávalók / 3 adag

pörkölt

sushi

ajánlat

A képen látható rizspálinkával lesz teljes az Ázsia-feeling, de tapasztalataim alapján azt javaslom, mindenki maradjon a finom magyar gyümölcspálinkánál.

Itt sokan szójaszósszal eszik, így aki szereti, egy kistányért megtölthet vele, és abba tunkolhatja.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölt

  1. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezt követően elkeverjük rajta a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne tapadjon le, máskülönben keserű ízt ad az ételnek.
  2. Miután összekevertük a hagymát a pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt csirkét a lábosba, és felöntjük egy kis vízzel. Sózzuk, paprikakrémmel (Piros Arany) ízesítjük, ha csípősen szeretnénk, teszünk bele egy kevés chilit, majd fedél alatt hagyjuk főni közepes lángon.
  3. A csirkehús egy óra alatt megfő, féltávnál hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát.

Szusi

  1. A rizst kevés sóval főzzük meg, majd hagyjuk egy pár percet hűlni.
  2. Közben a rizsecetet, a cukrot és a sót összekeverjük egy üvegben, és addig rázzuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
  3. A rizst egyenletesen terítsük ki egy lapostányérra, és öntsük rá a rizsecetet. Keverjük fel a rizst, hogy minden részére jusson belőle. Tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.
  4. A bambusztekercsre fektessünk rá egy nori lapot (fél lap is elég, akkor több, de kisebb átmérőjű szusink lesz), és ezen enyhén vizes kézzel - hogy ne tapadjon az ujjainkra - egyengessük el a rizs egy részét. A rizsnek nem kell teljesen a nori lap széléig érni, és ne legyen túl vastag a réteg.
  5. A rizsre hosszanti irányban nagyon megfontoltan kenjünk el egy kevés wasabit (senki nem mondja, hogy nem figyelmeztettem: nagyon csíp), vagy akár Piros Aranyat. Ez nem kötelező lépés, csak annak, aki szereti ezeket az ízeket.
  6. Ha felvittük a wasabit vagy a tetszőleges ételízesítőt, fektessük rá azt a kevés pörkölt husit, ami a korábbi ebédről megmaradt. Ide természetesen kerülhet hal, surimi, uborka stb. is, bármi amihez kedvünk van.
  7. Óvatosan tekerjük fel a bambuszrúddal a megpakolt nori lapot, a végén erősen megnyomva, hogy szét ne essen.
  8. Ismételjük meg a folyamatot, amíg van alapanyagunk, majd az elkészült tekercseket nedves késsel óvatosan vágjuk fel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 721
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

aragorn

Mióta szakács: 2011.11.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

fúziós szusi, sushi magyarosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1128
csirke 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
chili 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 ek
1 kávéskanál
paprikakrém 1 ek
víz 5 dl
napraforgó olaj 1 dl
rizs 25 dkg
víz 5 dl
rizsecet 4 ek
cukor 1 ek
1 kávéskanál
nori lap 1 csomag
wasabi konzerv 3 késhegynyi
paprikakrém 1 teáskanál