r
Nosalty Logó

Töltött brokkolirolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött brokkolirolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1103 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5290.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    4766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 276 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21163.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    19065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5256 micro
Összesen 1103 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy közepes lábasnyi vizet, 2 tk vajjal, 4 ek sóval, 2 ek cukorral. A brokkolit rózsáira szedve puhára főzzük benne, majd leszűrjük és botmixerrel pépesítjük.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy-két csepp citromlével kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a brokkolipéppel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nem kell sok, maximum 2-3 csipet só). Szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk az 1 ek lisztet (a tojástól függően, ha többet kíván meg, akkor természetesen többet). Végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt simítunk, majd eloszlatjuk benne a "brokkolis-piskóta" masszáját és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit elkezd barnulni.
  5. Közben vékonyra szeljük a sajtot, és a sonkaszeleteket is megfelezzük hosszában, 4-5 cm-nél ne legyenek szélesebbek.
  6. Ha kész, konyharuhára borítjuk és még melegen tekercset hajtunk belőle.(Lassan, és nagyon óvatosan) Picit pihentetjük, hogy szokja a formáját :) és még jó melegen széthajtogatjuk, ráfektetjük a sajtszeleteket, majd erre a sonkát. Ismét összetekerve visszacsomagoljuk a konyharuhába és kihűtjük. Fogyasztásig ebben tároljuk.
  7. Tejföllel, sajttal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10351
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 21.

Ajánló

Gombás vagy sajtos besamel kitűnően illik hozzá, de sima tejföllel meglocsolva is isteni finom :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az ötletet Harmathy Ildikó paradicsomos brokkolitekercs receptje szolgáltatta. Köszönet érte! :)  Ezt dolgoztam át, feleztem a brokkolimennyiséget, liszttel és egyéb fűszerekkel egészítettem ki. Az ízvilágára az alábbi történet bizonyíték értékű (magam is meglepődtem): éjszakára az asztalon hagytam konyharuhába csomagolva a tekercs egy darabját. Reggel vettem észre, hogy Cicánk -aki egyébként naaagyon finnyás kis lény- gondosan kicsomagolta, és meggusztálgatta :) .. láthatóan evett belőle. Még szerencse hogy csak egy kis darab volt, így ő is ki tudta járálni, hogy a maga részét elfogyassza. Kedvesemnek is ízlett, de esetben Kenimanó volt a fő zsűri. Mivel ismerem, a gesztust, hogy megeszegette, igazi elismerésként fogadtam harag helyett :) Úgyis két brokkolit vettem - ma még egy rudat sütök!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.