r
Nosalty Logó

Dutch Baby ahogy Lajos készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lajos
Dutch Baby ahogy Lajos készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alap

A tészta

Összesen 291 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alap

A tészta

Összesen 1161 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alap

A tészta

Összesen 175 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 291 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    2890 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3213 micro
Összesen 1161 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Az alap

A tészta

Elkészítés

Az alap

  1. Veszünk 6 vastagabb szelet császárszalonnát, csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben egy evőkanál zsíron kisütjük a zsírját (DE, kell az extra zsír:)).
  2. Mikor megvan, 1-2 percig pirítjuk a felkockázott cukkinit, majd ha kész, átöntjük egy jénai (üveg)tálba, és jól felkenjük a zsiradékot a tál falára is.

A tészta

  1. Miközben sül a szalonna, kikeverjük a tésztát: tojás, tej, só, bors és csipetnyi cayenne bors, majd ha jó habos, beleszitáljuk a lisztet, és habverővel simára keverjük. Ha fura a tej mennyisége, az azért van, mert 2/3 bögre (1 bögre=2,5 dl).
  2. Belereszeljük fél citrom héját és a fél bögre parmezánt, vagy más hasonló kemény sajtot, és jól összekeverjük.
  3. Ráöntjük a tésztát a tálban heverő szalonnára és cukkinire, NEM keverjük össze.
  4. Betesszük sülni az előmelegített sütőbe, 250 C fokon olyan 12-15 perc (amíg aranybarna lesz).
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1438
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 13.

Ajánló

Én a sütőbe tétel előtt megszórtam egy újhagyma felkarikázott zöldjével, ez nem volt az eredeti receptben, de erősen ajánlom.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Így jár az ember, ha internetezik. :) Történt ugyanis, hogy egy (amúgy késgyűjtő) YouTube csatornát néztem, ahol a pofa épp közölte, hogy a felesége aznap Dutch Baby-t csinált reggelire, és hogy valami mennyei volt. A videó alatt ott volt a kajás blog linkje, hát megnéztem ezt a receptet. Az eredetije nem sokban különbözött, de az cukkini helyett spárgával készítette, az meg ugye erősen szezonális dolog, én meg pont lecsúsztam róla, de ki akartam próbálni, hát átalakítottam. Remélem ízleni fog!

Hozzászólások

Hozzávalók

Az alap

A tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.