r
Nosalty Logó

Póréhagymás burgonyaleves

Zsófi
Póréhagymás burgonyaleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

193
Kalória
4.5g
Fehérje
24.3g
Szénhidrát
9.1g
Zsír
518.5g
Víz
17.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    518.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 193 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    3309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2074.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4209 micro
Összesen 771 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 32 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a meghámozott burgonyát, feldaraboljuk a póréhagymát.
  2. A póréhagyma szeletkéket (én félkörökre szoktam vágni, hogy szétessenek) olívaolajon megfonnyasztjuk, és hozzátörjük a fokhagymát (vigyázzunk, nehogy megégjen).
  3. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd beletesszük a leveskockákat (természetesen ez helyettesíthető zöldségalaplével), és az ételízesítőt, valamint a fűszereket .
  4. Addig főzzük, míg a burgonya készre párolódik, majd kikanalazunk belőle néhány (kb 6-8) evőkanálnyi zöldséget, amit félreteszünk.
  5. Összeturmixoljuk a levest, majd a tejszínhez adunk 1-2 merőkanálnyit, végül az egészet összekeverjük.
  6. Visszarakjuk a krémes lébe az előzőleg félretett burgonyát illetve hagymát, végül beleaprítjuk a frissen vágott petrezselymet, és utánfűszerezzük, hígítjuk, ha szükséges.
  7. Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk még fél óráig összeérni az ízeket, de ez opcionális.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Levesmániás vagyok, télen meg pláne. :)

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...