r
Nosalty Logó

Polenta krémesen párolt zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Polenta krémesen párolt zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1266 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2518 micro
  • β-karotin
    6238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 316 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    10073 micro
  • β-karotin
    24953 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7041 micro
Összesen 1266 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk karikára, és a brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg. Forraljuk fel a vizet egy nagy edénybe, majd vegyük kis lángra, és keverjük bele a kukoricadarát.
  2. Keverjük folyamatosan. (Habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát. Kb. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni.) Addig főzzük amíg meg nem fő, szépen elválik majd az edény falától. A végén keverjük hozzá a sót, borsot és a 2 evőkanál vajat.
  3. Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd adjuk hozzá a répákat, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a répa puhulni, folyamatosan mindig egy pici vizet tehetünk hozzá, ha úgy látjuk, hogy kezdene telesen elpárologni a víz.
  4. Néhány perc után tegyük hozzá a brokkolit is, és pároljuk együtt, amíg megpuhulnak. A végén adjuk hozzá a sót és a borsot.
  5. Szedjük ki tányérra a polentát és a párolt zöldséget. (Meglocsolhatod a polentát olívaolajjal is ha szereted - én mindent meglocsolok olívával! :) )
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1266
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 05.

Receptkategóriák

Polenta krémesen párolt zöldségekkel
Vitai Kati 92 recept

A polenta, nem más mint kukoricadarából készült sűrű, krémesre főzött kása, ami nagyon tápláló. Elsősorban olasz területeken elterjedt, de Magyarországon, vidéken puliszka néven is ismerik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek