r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Helly konyhájából

helly77
Pizzás csiga Helly konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1081
Kalória
40.5g
Fehérje
127.8g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
129.5g
Víz
115.4g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
14.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4322 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 1081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7714.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    511.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    517.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 4322 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kanál cukorral és egy kis vaníliás cukorral a 1,5 dl tejben.
  2. A fél kg liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, majd az olajat, 1 tojást és kb 1 kiskanál sót. Majd megdagasztjuk. Ha szükséges, tejet adhatunk még hozzá.
  3. Ha kész kettőbe vesszük, és kinyújtjuk.
  4. A löncshúst, az egész pizzakrémet, kb 5 ek ketchup-ot bazsalikommal, oregánóval összekeverjük. Tehetünk hozzá egy kis konzerv kukoricát is (én mindig teszek bele, sokkal finomabb lesz tőle a krém).
  5. Bekapcsoljuk a sütőt. 190 fok, alsó-felső sütés. Majd a krémet rákenjük a tésztára, feltekerjünk, felvágjuk, és a tepsibe tesszük. Reszelt sajtot teszünk a csigák tetejére, és betesszük a sütőbe. Kb. 20-30 perc alatt megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A család kedvence! Nincs hét, hogy egyszer ne csinálnám meg! Puha a tésztája, tejfölös fokhagymaszósszal mennyei!

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek