Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes csigák 2.

Marcipánkrémes csigák 2.
Marcipánkrémes csigák 2.
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Istenem, áldd meg ezt a magas tápértékű mikrohullámú makarónit és azokat, akik árengedménnyel árusították. Ámen." (Kevin McAlister, Home Alone)

Én a leveles tésztával vagyok így. Az ég áldja, aki kitalálta, főleg azt, amelyik előre ki van nyújtva.

Különösebb "szaktudást" nem igénylő, villámgyorsan összeüthető kis desszert, a karácsonyi hangulatom miatt marcipánkrémmel. Az ötlet egyébként onnan jött, hogy sütipartit szerveztünk Miskolcon - bizonyám, itt is sikerült megszervezni :) - és marcipánkrémes, levendulás linzerrel készültem. (Ennek a receptje hamarosan.) 
A krémet egy kissé átszerkesztve, gondoltam, beletöltöm a hűtőben figyelő levelestésztába.
A sütiparti lényege - annak, aki nem ismerné - hogy 5-6 emberke összejön (barátnők, ismerősök, a mi esetünkben részben ismeretlenek), és mindenki süt egy féle sütiből egy jó nagy adagot, majd "cs" mintcsere, Hüpp-hüpp-hüpp, Barbatrükk, és 5-6 féle sütivel tér haza. Egy koszolással, egy mosogatással 5 féle süti, na ez tényleg Barbatrükk. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, majd szépen krémet főzünk belőle. A végén a forró krémbe belemorzsoljuk a marcipánt, és jól elkeverjük kézi habverővel. Megkóstoljuk, ha kell, porcukorral ízesítjük.
  2. A leveles tésztát kiszedjük a hűtőből. Kitekerjük.:) Megkenjük a langyosra hűlt krémmel, és hosszanti oldalánál szorosan feltekerjük.
  3. Ujjnyi karikákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (hagyjunk ki helyet köztük, mert sütés közben megnőnek), kezünkkel kissé lenyomkodjuk.
  4. A tetejére szeletelt mandulát vagy mandulpálcikát szórunk, és előmelegített sütőben világos aranybarnára sütjük.(A fenti mennyiségből 2 db gáztepsinyi lett.)

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 163
elküldve: 3
receptkönyvben: 154
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipánmasszával töltött csiga, mandulás-marcipános csigák

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lázár Tiborné
Lázár Tiborné Tue, 2012-09-11 09:34

Már nem vagyok fiatal, de Ti még mindig tudtok számomra újat nyújtani. Nagyon köszönöm, ismét élvezet a sütés számomra, a családomnak pedig nagy örömet szerzek ezekkel a finomságokkal.Most a kókuszos csigát fogom megsütni.

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-09-11 13:43

Csatlakozom hozzad kedves Lazar Tiborne, en is mar 50 eve haziasszonykodom es meg mindig rengeteg etelt keszitek innen a NoSalty-bol. Azelott csak kotelessegbol foztem, most mar szinte hobby-ma valt. Nagyon szeretem ezt a weboldalt.

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Wed, 2011-02-16 16:36

FIGYELEM! Szekszárd környéki sütiparti-képes embereket keresek! :D:D:D
Jó recept, mentve, köszi: szAlma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-16 13:01

Ez csúcs Juci, nagyon tetszik, az ötlet meg egyszerűen fenomenális:)) Komolyan neki állok húsvétra süti partit szervezni, persze ha nincs levédve az ötlet:)
Puszi: Erika

430
leveles tészta 1 csomag
tej 3 dl
étkezési keményítő 30 g
marcipán 5 dkg
mandulaaroma 5 ml
porcukor 1 teáskanál
mandula 3 dkg