r
Nosalty Logó

Pizzás csiga 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizzás csiga 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 1186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 5922 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2140 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10699.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    2569 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2908 mg
  • Nátrium
    4284 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    328 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2015 micro
Összesen 5922 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy fél pohár langyos vízben egy kevés cukorral kb. 4-5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A sós liszthez hozzáöntjük az élesztős vizet, és szükség szerint további vizet.
  3. A tésztát jól megdagasztjuk (a kelt tésztákat általában én addig szoktam, mígnem szép légbuborékos és homogén nem lesz).
  4. Meleg helyen nagyjából fél óra alatt egy konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük.
  5. Eközben felkockázzuk a feltét hozzávalóit.
  6. Ha megkelt a tészta, konyhapulton, vagy nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, nagyjából fél ujjnyi vastagságúra.
  7. Ezt követően rátesszük a feltétet.
  8. Eddig minden úgy készült, mint egy rendes pizzánál. Most azonban úgy fordítjuk a pizzát, hogy a hosszabb oldala nézzen felénk, és alulról kezdve feltekerjük rúdba.
  9. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen.
  10. A rudat felszeleteljük, így kapjuk a csigákat.
  11. A pizzacsigákat kiolajozott tepsibe helyezzük, majd egyenként mindnek a tetejét megkenjük egy kevés pizzakrémmel.
  12. Reszelt sajtot szórunk rájuk (ügyeljünk, hogy a tepsibe ne menjen, mert megég!), és betesszük a sütőbe.
  13. Nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12661
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 23.

Ajánló

Mindenki a pizza-ízlésének megfelelően alakítsa a feltétet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró, gyors vacsorának már untam a sima pizzát, így találtam ki ezt az alternatív elkészítését. Mindegyik csiga tartalmas, laktató, mint két pizzaszelet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...