r
Nosalty Logó

Pizzás babka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Pizzás babka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Feltétek

Összesen 612 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Feltétek

Összesen 4888 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Feltétek

Összesen 311 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2605 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 612 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12673.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    9174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4888 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1332 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltétek

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához összekeverjük egy nagy keverőtálban a lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sót, a fokhagymaport, majd hozzáadjuk langyos tejet és a 2 egész tojást. Összedolgozzuk, végül apránként beleadagoljuk a puha vajat is.
  2. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, és cipót formázunk belőle, majd lefedve 40-50 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 1 centi vastag téglalapra nyújtjuk.

Feltétek

  1. A kinyújtott tésztát megkenjük mindenhol a paradicsomszósszal, megszórjuk pizzafűszerrel és reszelt sajttal, majd szépen egyenletesen elosztjuk rajta a szalámikarikákat.
  2. Meglocsoljuk az egészet egy kevés olívaolajjal, majd a hosszabbik oldalától elkezdve feltekerjük, és egy éles késsel hosszában kettévágjuk a tekercset. Próbáljuk meg minél szorosabban összefonni a két rudat, ügyelve arra, hogy a töltelékes rész felfele nézzen. Így kapjuk meg a babka jellegzetes külsejét.
  3. A fonat két végét behatjuk önmaga alá, és egy határozott mozdulattal áttesszük egy kivajazott-kilisztezett, hosszúkás kenyérsütő formába. Letakarva még 30 percig kelesztjük.
  4. Sütés előtt megszórjuk sajttal és pizzafűszerrel a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  5. Mielőtt felvágjuk, hagyjuk hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1310
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 07.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: vendégváró falatok
további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra
Pizzás babka
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Az élesztő legjobb felhasználási módja az emberiség történetében a babka és a pizza házassága. A gazdag, vajas kalácstészta olasz ízekkel találkozik ebben a pikáns pizzababkában. Lépjünk túl egy kicsit a csokoládés verzión, és tekerjük a kedvenc pizzafeltéteinket a tésztába. A lehetőségek tárháza végtelen. Sajnos nem mi találtuk fel a spanyol viaszt, a pizzababka már létezik, és számos recept kering róla az interneten, de ezek meglepő módon pizzatésztát használnak alapként, szóval ezeket inkább nevezzük pizzás kenyérnek.. Ha pizzababkáról beszélünk, akkor kizárólag babka-/kalácstésztát illene használni, amitől igazán foszlós és puha lesz. Így tettünk mi is!

Hozzávalók

Tészta

Feltétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek