Majomkenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1311
Kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
5241
Kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1311
Kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 259.3 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1928.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 792 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658.6 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 162.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 2090 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
5241
Kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
364
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kevés meleg tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- Hagyományos módon kelt tésztát készítünk. Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és egyenlő kis kockákra vágjuk (kb. 60 db legyen).
- Ezekből golyókat formálunk. Először az olvaszott vajba mártjuk, majd a fahéjas kristálycukorba.
- Kivajazott kuglófformába rakjuk.
- A maradék cukrot és a vajat a tetejére öntjük.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 14953
- Feltöltés dátuma: 2012. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

helena26
458 recept
Nagyon kellemes az illata, és karamellt alkot tetején a cukor. Először mikor sütöttem, nem olvastam el rendesen, mit kell összekeverni a mártogatáshoz. Én az olvaszott vajat, a fahéjas kristálycukrot egybekevertem,aztán csodálkoztam, hogy az enyém miért nem olyan szép, mint ahogy a képen láttam. Aztán rájöttem, hol is hibáztam.
Hozzászólások (2)
A negyedik pont kissé zavaros,mert amikor már a formába rakod miért kéne ismét vajba meg cukorba forgatni? Egyébként szuper a recept,már csinálom is!
Ez a recept eredetileg Limaráé!!!
Ez a recept nem Limaráé. Ez egy amerikai recept, már az 1950-es évek óta létezik, és nem régen le lett egyszer fordítva magyarra. Ett?l még nem lesz senkié. Azé sem, aki fordította. Továbbra is marad amerikai reggeli sütemény, amit akárki megsüthet és feltehet ide.
Ez a recept tényleg nem a Limara oldalról van,hanem szlovák f?zési oldalról. Ott is írta,aki feltöltötte,hogy amerikai recet.
Miel?tt berakod a formába gombóccá formálod a tenyeredben,el?ször az olvaszott vajba,majd a fahéjas kristálycukorba és úgy mehet a formába.
Sajnos másképp nem tudom elmagyarázni,a recept szerint csináltam én is. El?ször válaszoltam,de amint látom úgy írtam le,ahogy most válaszoltam.
Nagyon örülök, hogy felkerült ez is, hamarosan nekiveselkedek! :)
Akkor jó sütést kívánok! Üdvözlettel,Helena