r
Nosalty Logó

Pizzagolyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizzagolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 873 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3490 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 241 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 873 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10068.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    5893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 3490 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához szükséges alapanyagokat a fenti sorrendben egy nagy tálba öntjük, kicsit kézzel összegyúrjuk, majd dagasztókarokkal ellátott robotgéppel hólyagosan simára dagasztjuk.
  2. Letakarjuk, és kb. 45-60 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt.
  4. A megkelt tésztát 3 részre szedjük, majd egyesével dolgozunk velük. Kinyújtuk kb. 30x15-ös téglalappá, a téglalap közepére ráhelyezzük a sonkákat (úgy egyben, nem is kell felvagdosni), jó bőven teszünk rá reszelt sajtot, majd hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a tésztát úgy, ahogy a csigák készítésénél szoktuk. Félretesszük, és ugyanígy járunk el a másik két tésztadarabbal is.
  5. Ha elkészül a három rúd, kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk őket, és az így kapott szeleteket lefektetve tepsire rakjuk.
  6. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8403
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Lehet így magában is enni, de ennél még sokkal jobb, ha fokhagymás mártást készítünk hozzá, amibe bele lehet mártogatni a golyókat. Ez általában fokhagymás tejföl: 2 dl tejfölben jól elkeverünk 3-4 gerezd zúzott fokhagymát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.