r
Nosalty Logó

Húsvéti maradékmentő pizza

Évi néni
Húsvéti maradékmentő pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét

368
Kalória
20g
Fehérje
38.1g
Szénhidrát
14g
Zsír
74.2g
Víz
118.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1465 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 187 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1465 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta összes szobahőmérsékletű hozzávalóját összegyúrjuk, és lefedve egy órát kelesztjük.
  2. Enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, amekkora a sütőlapunk (itt 32 cm), belefektetjük (ha tepsiben sütjük, tegyünk alá sütőpapírt).
  3. A tészta tetején kenjük szét a nem túl erős, tejszínes tormát.

Feltét

  1. A sonkát szeleteljük vékonyra, rakjuk a tormás tésztára, majd a felszeletelt tojás következik (esetleg némi frissen őrölt bors), és a félbe vágott koktélparadicsomok, végül a frissen reszelt parmezán.
  2. 260 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, 8-10 perc alatt süssük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x32

Mit tehet az ember a sonka maradékával? Hát ezt. Az a nagyszerű a pizzában, hogy minden maradékot felhasználhatunk hozzá, és finom lesz.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...