Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Nagymama receptjeitől

Szilvás pite Nagymama receptjeitől
Szilvás pite Nagymama receptjeitől
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors, de igazán finom őszies sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Jól formázható, tömörebb tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ha túl lágy lenne a tészta, adjunk még hozzá valamelyik lisztből, ha viszont túl kemény, lágyítsuk még vajjal, esetleg egy kis tejjel.
  3. A tésztát ezután kinyújtjuk, majd a piteformába tesszük.

Töltelék

  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, majd vágott felével lefelé a tésztára sorakoztatjuk.
  2. A többi alapanyagot összekeverjük. Egy folyékony keveréket kell kapjunk, amit aztán ráöntünk a tészta tetejére.
  3. Sütőben 170 fokon sütjük, amíg a töltelék be nem sűrűsödik, és a tészta széle is megpirul.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 413
össznézettség: 23 290
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385
finomliszt 20 dkg
rozsliszt 15 dkg
vaj 5 dkg
cukor 2 ek
tojás 1 db
cukor 2 ek
tej 2 dl
főzőtejszín 100 ml
rumaroma 1 ml
finomliszt 1 evőkanál
szilva 40 dkg