r
Nosalty Logó

Amerikai keksz - alaprecept

Receptműves
Amerikai keksz - alaprecept
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
6.6g
Fehérje
61.9g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
19.8g
Víz
98.8g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
24.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 1831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

  1. Kivesszük a sütőrácsot és begyújtjuk a sütőt (4-es fokozat, 180 fok).
  2. Sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk.
  3. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, majd a tojással habosra keverjük.
  4. Lisztet, szódabikarbónát, sütőport összekeverjük.
  5. Lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket.
  6. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és 1 cm magas koronggá lapítjuk.
  7. Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 1. pontnál írt hőfokon.
  8. Áttesszük a sütőrácsra kihűlni, ott fog megkeményedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha olyan tortát készítek, amelynek keksz alapja van, vagy könnyű, magas tápértékű keksz jellegű süteményt szeretnék, akkor mindig ezt az alapreceptet használom. Lehetetlen kétszer ugyanúgy elkészíteni, hacsak nem pont ez a cél. Reggelire, tízóraira, uzsonnára, csakúgy nasinak, lehet, diós, mogyorós, csokis, kókuszos, rozs, zab, tönköly, aszalt gyümölcsös...

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...