Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keksz rizsliszttel

Keksz rizsliszttel
Keksz rizsliszttel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizsliszthez kerestem új recepteket, ezt itt találtam.
Ebből az adagból kb. 45 nagyobb és 35 db kisebb keksz lett.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Nekem nem volt jégcukrom, így cukorral hintettem meg, de ez nem lett valami mutatós, így mákkal próbáltam pótolni, szerintem szépek lettek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálban a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, míg fehér és szép habos lesz.
  2. Majd hozzáadjuk a tojást, még pár percig tovább keverjük.
  3. Majd mehet hozzá a liszt, a rizsliszt, a sütőpor és a tej is.
  4. Addig keverjük, míg szép sima, egynemű nem lesz a tészta.
  5. Majd egy nagyobb darab sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat (nem kell lisztezni, nem fog leragadni, még ha puha is a tészta) kb. 5 mm vastagra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle.
  6. A kiszaggatott kekszeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, díszítjük őket (jégcukor, mák), és az előmelegített sütőben készre sütjük őket.
  7. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk őket kihűlni, mert melegen nagyon könnyen törnek.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 202
elküldve: 2
receptkönyvben: 179
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vajas teasütemény rizslisztből, vaníliás kekszek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

0Lulu0
0Lulu0 Mon, 2012-08-06 14:33

Szia Cafika!
Nagyon tetszik a recepted. Most próbálkoznék először rizslisztet használni és egyáltalán nincs benne tapasztalatom. Te mit javasolsz, lehetne ezt a receptet csak rizsliszttel is készíteni, vagy érdemes keverni valamilyen másik liszttel? A másik kérdésem az lenne, hogy a rizsliszttel másképpen kell e bánni sütésnél, mint bármilyen másik típussal? Például olvastam valahol, hogy felhasználás előtt érdemes leforrázni a rizslisztet... Mi a te tapasztalatod?
Előre is köszönöm, Üdv.

cafika
Cafika / cafika Mon, 2012-08-06 20:33

Szia 0Lulu0,
nagyon örülök, hogy tetszik a recept :-))
a rizsliszt forrázásáról én még nem hallottam, szerintem itt erre nincs szükség.
csak sima rizsliszttel ezt a receptet még nem probáltam, lehet hogy sikerülne. bár lehet hogy nehéz lenne kinyujtani, nem tudom. csak sima rzsliszttel ezt a receptet készitettem el :http://www.nosalty.hu/recept/vajas-taller-rizslisztbol,
ez is kiválo.
ha megprobálod, ird le a végeredményt.
én a rizslisztet ´kevberni szokom, ha mást nem is, de keményßitöt (maizena-kukorica, vagy krumpli keményítöt szokok hozzá keverni, ettöl kicsit rugalmasabb lesz a tészta)
a sütésnél ugyanugy járj el, mint bármelyik lisztnél.
remélem hasznát veszed a válaszomnak , ha még kérdésed van, bátran irj, megprobálok válaszolni.
addigis jo sütést, kellemes nyarat,
üdv. Évi

Kisza
Kisza Thu, 2012-08-02 17:50

Szia Cafika! Én is elkészítettem a kekszet! Kicsit módosítottam én is rajta. Gluténmetes liszt helyett 75 gramm kukorica lisztet és 75 gramm Beiker kenyérport tettem bele! Így is nagyon finom lett! Köszi a receptet!

cafika
Cafika / cafika Mon, 2012-08-06 20:37

szia Kisza,
nagyon örülök, hogy izlett a kekszike :-)
nagyon örülök, hogy leirtad ezt a változtatást :-)) , jo tudni, hogy igy is finom a recept, ezzel sokat segitünk egymásnak, mert ugye nem mindig van otthon mindenfajta lisztünk, + örülök, hogy kukorica liszttel is jol elkészithetö :-))))
köszönöm Neked a véleményt !!
további kellemes nyarat,
üdv. Évi

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Sun, 2012-02-12 16:46

Milyen állagú ez a keksz? Keresek olyan gm. kekszet, aminek a háztartási kekszhez hasonlít az állaga. Szeretnék keksztekercset készíteni, ahhoz kellene valami szárazabb ropogós keksz.
Köszönöm előre is a választ.

cafika
Cafika / cafika Wed, 2012-02-15 13:20

szia Lillus-M,
hàt nem tudom, hogy keksztekercshez jo e lenne.. a keksz omlòs, levegòs. ha daràlva kell, akkor lehet rola szò, de amugy nem mernèm ajànlani. èn mèg nem kìeszitettem keksztekercset, ès nem is tudom, hogyan kell, eazèrt igy nehèz elkèpzelnem. ìgy biztos nem leszek nagy segitsèg..sajnos..
a hàztartàasi keksz az tòmèny, kemèny..erre kène valamilyen recept, vagy ha màs nincs, kèszen venni. de èrdekelne ez a keksztekercs, ird le receptet !! esetleg tedd fel, ha elkèszited !! de jelentkezz mindenkèpp !! szoritok, hogy sikerùljòn,
ùdv. évi

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Sat, 2012-02-25 11:25

a keksz nagyon finom lett, a belőle készült keksztekercs állaga is elfogadható, csak túl édes, úgyhogy még kísérletezem, de ha sikerül akkor jelentkezem....

T.Eszter
T.Eszter Wed, 2012-02-01 10:29

Kedves Cafika!

Nagyon szeretem ezt a kekszet, zsinórban 3-szor egymás után elkészítettem... ;) hajdinaliszttel és zsírral készítem, a többin nem változtattam.
Mindenkinek ajánlom, nem csak gluténérzékenyeknek!!! ;)
Cafika, Tőled meg még sok-sok ilyen jó gluténmentes receptet!!!! ;) :D

Köszönöm:
Eszter

cafika
Cafika / cafika Thu, 2012-02-02 22:13

szia Eszter,
nagyon örülök, hogy izlik!! köszi, hogy leírtad h. hajdinaliszttel, és zsirral is müködik a recept :-)
én köszönöm a kedves sorokat ;-)
üdv. Évi

334
gluténmentes lisztkeverék 150 g
rizsliszt 260 g
1 csipet
cukor 120 g
vaj 150 g
tojás 1 db
tej 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
mák 2 dkg
jégcukor 1 ek
cukor 1 ek