Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas keksz

Vajas keksz
Vajas keksz
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, és finom. Vanília helyett ízesíthetjük citromhéjjal, vagy fahéjjal. Elkészíthetjük a kakaós változatát is: ebben az esetben a liszt egy részét (kb. 50 g) helyettesítsük kakaóval.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és morzsásra dolgozzuk.
  2. A morzsához adjuk a tojássárgáját, a vanília kivonatot és a tejszínt. Sima tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy négyszögletű kekszformával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 729
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi keksz, keksz alaprecept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit6
Kif Lee / Judit6 Mon, 2016-04-25 21:08

Nagyon szépek.
Szerinted zabliszttel vagy valamilyen gluténmentes változattal sikerülhet?

276
finomliszt 400 g
cukor 100 g
1 csipet
sütőpor 1 tk
vaj 160 g
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 10 ek
vanília kivonat 1 teáskanál