Nosalty Logó

Epres pavlova Wendy-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Epres pavlova Wendy-től
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2282 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 571 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 2282 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót a kezünk ügyébe helyezünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses).
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire előzőleg egy kb. 25 cm átmérőjű kört rajzoltunk (rajzos felével lefelé a sütőlapra helyezzük).
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük elektromos habverővel felverni, amikor már jó habos, a cukrot fokozatosan kezdjük adagolni hozzá, de a keveréssel nem szabad leállni.
  4. A folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az 1 cs vaníliás cukrot (a másik a tejszínhabba kell) és az ecetet.
  5. Továbbra is szüntelenül verjük, amíg olyan kemény lesz, hogy ha késsel belevágunk, a vágás nyoma megmarad.
  6. A hab állagát ellenőrizzük, elvileg az a jó, ha két ujjunk között simítva a habban a cukorszemcséket már nem érezzük.
  7. Ha kész a hab, akkor az előkészített sütőpapírra halmozzuk úgy, hogy a közepén legyen egy mélyedés, körben pedig egy kicsit fel legyen magasítva.
  8. A sütő hőfokát lecsavarjuk 110 fokra (légkeveréses).
  9. Betesszük a süteményt, és 1,5 órán át szárítjuk. Ha ez az idő letelt, akkor még a kikapcsolt sütőben hagyva, a sütő ajtaját kicsit kinyitva még 1-2 órán át szárítjuk.
  10. Ezalatt a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük.
  11. A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk. (Konyharuhával vagy papírtörlővel meglapogatjuk, hogy ne legyen vizes.)
  12. Ezt követően a habalapot a tortatálra helyezzük (ha egy kicsit repedezett, nem baj), és a közepébe halmozzuk a tejszínhabot. Rátesszük az epret, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5180
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthető. Célszerű hamar elfogyasztani, mert a hab átáztatja a habcsókot, és nem lesz ropogós. Hátránya, hogy sokáig kell a habalapot szárítani. Én ezt lerövidítettem, így a habcsóktorta közepe nekem lágy lett, de így is elfogyott 10 perc alatt.:-) A habcsókalapot állítólag le lehet fagyasztani, én még nem próbáltam, de az lényegesen lerövidíti az elkészítési időt, mondjuk ha vendégeknek szánjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok receptet átböngésztem, mire létrejött ez a habcsóktorta. Az alapot Lajos Mari receptje szolgáltatta, de alaposan módosítva lett. Nagyon érdekes a torta története is, állítólag egy ausztrál vagy új-zélandi szakács készítette az 1920-as években oda látogató híres balerina, Anna Pavlova (http://www.biography.com/people/anna-pavlova-9435343) tiszteletére. Az angolszászok körében máig kedvelt ez az édesség, sőt a habalapot állítólag készen is lehet vásárolni.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek