r
Nosalty Logó

Pavlova csokoládés és gesztenyés krémmel

Gizi
Pavlova csokoládés és gesztenyés krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pavlova 24 cm-es

Pavlova 10 és 20 cm-es

Csokoládés krém

Gesztenyés krém

1114
Kalória
13.9g
Fehérje
152.5g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
68.9g
Víz
38.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
132.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pavlova 24 cm-es

Pavlova 10 és 20 cm-es

Csokoládés krém

Gesztenyés krém

Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pavlova 24 cm-es

Pavlova 10 és 20 cm-es

Csokoládés krém

Gesztenyés krém

Összesen 6671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pavlova 24 cm-es

Pavlova 10 és 20 cm-es

Csokoládés krém

Gesztenyés krém

Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    915.2 g
  • Cukor
    795 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    413.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 6671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

Pavlova 24 cm-es

  1. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
  2. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  3. Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 24 cm-es kört. (a közepétől kicsit húzzuk a széle felé a habot, hogy egy kisebb mélyedés legyen)
  4. Helyezzük be kb. 100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (Én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Pavlova 10 és 20 cm-es

  1. A két kisebb habcsók laphoz a tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot.
  2. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  3. Egy sütőpapírra rajzoljunk egy 20 cm-es, és egy 10 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a kemény habot, és formázzuk meg.
  4. Helyezzük be kb. 100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (Én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le mindkettőt a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Csokoládés krém

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  2. Ezután csorgassuk hozzá a felolvasztott, de kihűlt csokoládét, majd szintén keverjük alaposan össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a csokoládékrémhez, és keverjük, forgassuk óvatosan össze.

Gesztenyés krém

  1. A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy villával nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a gesztenyés krémhez és óvatosan keverjük, forgassuk össze. A 24 cm-es habcsóklapot helyezzük rá egy tálcára, majd kanalazzuk rá a csokoládés krém 2/3 részét.
  3. Ezután helyezzük rá a 20 cm-es habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a gesztenyés krémet. Végül helyezzük rá a 10 cm-es habcsóklapot, majd kanalazzuk rá a maradék csokoládékrémet.
  4. Ezután ízlés szerint csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd helyezzünk rá pár kocka csokoládét. Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...