Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisszegős gomba

Pisszegős gomba
Pisszegős gomba
8 perc / előkészület: 2 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szerb vendéglőben ettem ilyen gombákat, és hazaérve azonnal rekonstruálni akartam az ízeket. Azóta a családban nagy népszerűségnek örvend, grillhúsok kitűnő körete, de fehérkenyérrel a szaftját tunkolva nagyszerű vacsora is egyben. A nevét onnan kapta, hogy amikor sülnek a gombák pisszegős hangot adnak, duruzsolnak, morognak...és akkor még hozzá az a mennyei illat!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Walter Gyula pécsváradi borász barátunk Merlot-ja isteni volt hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gombákat alaposan megmossuk, száraik végét levágjuk. Ha vannak nagyobbak köztük, azokat kettévágjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk az egész gombákat, és nagy lángon, folyton rázogatva megkapatjuk őket. Kb. 5-6 perc, közben kicsi levet eresztenek, és összezsugorodnak.
  3. Mérsékeljük a lángot, rászórjuk az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymákat, sózzuk borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel, forrósítsuk össze. (ha magában fogyasztjuk, öntsünk még hozzá egy kis olívaolajat, legyen mit tunkolni...)
  4. Vegyük le a tűzről, és öntsünk rá az ecetet (ez el is hagyható).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 859
elküldve: 3
receptkönyvben: 180
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
fogás: köret

egyéb elnevezések

fokhagymás gomba, illatos gomba köret, pirított gomba saláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erzso83
Erzso83 / erzso83 Fri, 2010-10-22 13:13

Kedves Osztriga, hasonlóképpen már elkészítettem, de nem olajjal, hanem margarinon sütve, sokkal jobb!

osztriga
OsztriGa / osztriga Fri, 2010-10-22 13:57

Kedves erzso83!
Ízlések és pofonok...én biztosan nem szeretném margarinos alapon kipróbálni, mert sajnos nagyon nem szeretem az illatát. De elhiszem neked, hogy Te úgy sokkal jobban szereted!
Üdv. T.

141
csiperkegomba 250 g
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint