r
Nosalty Logó

Piskótás francia krémes

Nikóka
Piskótás francia krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

759
Kalória
12.6g
Fehérje
100.9g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
106.5g
Víz
69.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
55.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Összesen 6068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávalók még

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3949.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    806.8 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    851.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 6068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A leveles tésztából sütünk egy lapot, kb. olyan 30 cm×30 cm-es legyen, mert egy kissé majd összeugrik. Sütés előtt jól szurkáljuk meg, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
  2. 200 fokon süssük.
  3. A piskótalaphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. Egy kb. 27 cm×27 cm-es lapot sütünk, 170 fokon légkeveréses sütőben.
  5. A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük.
  6. A vízben a többi cukorral megfőzzük a pudingport, majd forrón a fehérjehabhoz keverjük.
  7. A leveles tésztára rákenjük melegen a krémet, majd ha kihűlt, rákenjük a felvert hulalát. Erre tesszük a piskótalapot.
  8. A tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×30

A férjem kedvenc krémesféle sütije.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek