Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes diós

Krémes diós
Krémes diós
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors,finom, egyszerű:-).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, zsemlemorzsát, sütőport jól eldolgozzuk.
  2. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, erre kerül 1 nagy, vagy két kicsi ostyalap egymás mellé.
  3. Ráöntjük a kikavart tésztát, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a krémet.
  5. A 1/2 l tejben elkeverjük a 4 evőkanál lisztet és sűrűre főzzük.
  6. A 20 dkg margarint 20 dkg cukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a lisztes krém összekavarjuk a krémeket.
  7. A tésztára simítjuk, és csokit reszelünk a tetejére vagy tortadarával megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 871
elküldve: 1
receptkönyvben: 188
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ostyás-diós süti, diókrémes ostyás sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

937
tojás 6 db
porcukor 25 dkg
zsemlemorzsa 4 ek
dió 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
ostyalap 1 db
tej 5 dl
finomliszt 4 evőkanál
margarin 20 dkg
cukor 20 dkg