r
Nosalty Logó

Meggyes piskóta mandulakéreggel

Becsei Ágnes
Meggyes piskóta mandulakéreggel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

799
Kalória
31.8g
Fehérje
101.8g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
285.1g
Víz
585.2g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
53.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7485.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    407.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5263 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3775 micro
Összesen 3196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tepsit kikenjük margarinnal, beleszórjuk a cukrot és a szeletelt mandulát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,5 dl vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Ráöntjük a tésztát a cukros szeletelt mandulára.
  3. Rátesszük a meggyszemeket (nem kell lisztbe forgatni, mert akkor nem süllyed le, és most az a cél, hogy lesüllyedjen).
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy jó a piskóta (tűpróba!), akkor kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  5. Majd egy tálcára fejjel lefelé kifordítjuk. Szeleteljük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x27x4

Az egyszerű, hétköznapi meggyes piskóta más hozzávalókkal és kicsit más készítési móddal feldobva.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...