Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes piskóta mandulakéreggel

Meggyes piskóta mandulakéreggel
Meggyes piskóta mandulakéreggel
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerű, hétköznapi meggyes piskóta más hozzávalókkal és kicsit más készítési móddal feldobva.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Vanília fagylaltot, és csokiöntetet ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kikenjük margarinnal, beleszórjuk a cukrot és a szeletelt mandulát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,5 dl vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Ráöntjük a tésztát a cukros szeletelt mandulára.
  3. Rátesszük a meggyszemeket (nem kell lisztbe forgatni, mert akkor nem süllyed le, és most az a cél, hogy lesüllyedjen).
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy jó a piskóta (tűpróba!), akkor kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  5. Majd egy tálcára fejjel lefelé kifordítjuk. Szeleteljük, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulakérges meggyes piskóta, meggyes piskóta cukros mandulapehellyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2010-09-08 09:26

Szia Ildi!

Szeletelt mandula kell hozzá, a mandulakéreg tulajdonképpen a szeletelt mandula és a cukor keverékéből létrejött sütés utáni rész. Üdv: Ági

ildi71
Ildi71 / ildi71 Wed, 2010-09-08 09:14

Szia!

Jól néz ki a süti! Azt szeretném megkérdezni, hogy a mandulakéreg tulajdonképpen a héjától megtisztított mandulaforgács?

Köszi

Ildi

799
cukor 13 ek
finomliszt 13 evőkanál
sütőpor 1 csomag
víz 0.5 dl
tojás 13 db
meggy 0.75 kg
cukor 2 ek
mandula 10 dkg
margarin 1 ek