r
Nosalty Logó

Piros karimás töltött tojások Húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Piros karimás töltött tojások Húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tojásokhoz

A töltelékhez

Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tojásokhoz

A töltelékhez

Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tojásokhoz

A töltelékhez

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    3600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A tojásokhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tojásokhoz

  1. Keményre főzzük a tojásokat forrástól számított 10 perc alatt, hideg vízfürdőbe tesszük, hogy könnyebben le tudjuk választani a héját.
  2. Közben elkészítjük a "páclét" : az üveg ecetes céklát egy mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk az almaecetet, a cukrot, a borsot és a sót, jól elkeverjük.
  3. Óvatosan belehelyezzük a héjuktól megfosztott egész tojásokat úgy, hogy a lé mindenhol ellepje őket.
  4. Lefedjük, és legalább 12 órára, legfeljebb 2-3 napra a hűtőbe tesszük.
  5. A pácolási idő leteltével kivesszük a tojásokat, hosszában félbevágjuk őket, és a sárgájukat óvatosan kikaparjuk egy tálkába.
  6. Hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a curryt, az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd villával pépesre-krémesre kavarjuk.
  7. Ha túl kemény lenne, pici vízzel lazítunk az állagán.
  8. Krémkinyomóba vagy műanyagzacskóba (aminek pici lyukat vágunk az egyik csücskénél) kanalazzuk a krémet, és gusztusosan megtöltjük vele a "fehérjéket".
  9. Salátaágyra helyezve rozmaringgal, petrezselyemmel vagy újhagymával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13620
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Ajánló

A tökéletes kemény tojás elkészítése: a tojásokat egy lábasba tesszük, felengedjük annyi hideg vízzel, hogy 2 centire ellepje. Nagy lángon melegítjük a vizet, majd amikor forrni kezd, alacsony lángra visszavesszük és fedővel letakarjuk. 10 percig hagyjuk főni a tojásokat. Leöntjük a forró vizet, és minél hidegebb vizet engedünk a tojásokra. Meghámozzuk és elfogyasztjuk, vagy a héjában eltéve a hűtőben max 1 hétig is tárolhatjuk. Minél tovább hagyjuk a páclében, annál szélesebb lesz majd a piros karika a tojások szélén. Én 16 óra elteltével emeltem ki őket a fürdőből, így csak egy guszta kis bordós sáv keletkezett, és az ízén is csak enyhén érezni az ecet pikáns savanyúságát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Mert olyan szép...

Hozzávalók

A tojásokhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek